Alkerdeel – Morinde

Alkerdeel – Morinde
Consouling Sounds , 2012

De vuile Vlamingen van de strontkar (Alkerdeel) zijn weer daar! Ditmaal wordt er een moddereend (Morinde) meegebracht en dit tezamen over mij heen uitgestort.

Met het psychisch verontrustende Winterteen wordt afgetrapt. Mories van Gnaw Their Tongues verzorgt de aanzet waarna de sludge/doom/black-wagen zich in gang zet. Naar de duistere krochten van de ziel wordt afgedaald, maar ja, wat wil je ook met wintertenen. Het duistere orgasme komt op gang als een bejaarde hoer (dank je Bart!). Hierna het kortste nummer in de Alkerdeel-discografie, het ruim twee minuten tellende furieuze black metal-nummer Horsesaw, dat doet denken aan vervlogen Darkthrone-tijden. Pede gilt de longen uit zijn lijf. Met Hessepikn kan je even op adem komen, hypnotiserende en duistere doom waarover gefluisterd wordt, komt keihard aan. De duisternis wordt tastbaar als er een versnelling hoger wordt geschakeld tegen het einde. Dan het sluitstuk van deze waanzin, het ruim twintig(!) minuten tellende Du Levande. Wat is dit verslavend zeg. De geweldig duistere doom/black die hier wordt gepresenteerd zal de liefhebbers doen kwijlen. De waanzin en vuiligheid druipt er werkelijk waar vanaf. En om het geheel passend af te sluiten is ook het einde verzorgd door Mories.

Nadat ik door de voorganger, De Speenzalvinge, al van mijn voeten was geblazen en hierna de band live aan het werk heb gezien, versterkt Morinde mijn warme gevoelens enkel meer. Doordat het album live opgenomen is, en de productie lekker vuig, klinkt het heerlijk authentiek. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de band zijn vooruit gesnelde reputatie op Roadburn meer dan waar gaat maken. Degene die na het lezen van deze review nog niet op het internet dit album aan het bestellen zijn, zullen na het optreden aldaar wel om zijn.

Alkerdeel
Tracklisting:

  1. Winterteens
  2. Horsesaw
  3. Hessepikn
  4. Du Levande

Line-up:

  • Qw – Bass
  • Pede – Vocals
  • Pui – Guitars
  • Nieke – Drums

Links: