Alkerdeel/ A Den Of Robbers – Split

Alkerdeel/ A Den Of Robbers – Split
Consouling Sounds, 2013

En zo staat zo maar het beste dat België in de underground te bieden heeft samen op één plakje vinyl! Alkerdeel, de smerigheid zelve, en partners in crime A Den Of Robbers, een smerig sludge gezelschap.

Alkerdeel komt voor deze gelegenheid met een demo uit 2006 op de proppen waar drie nummers op staan. Deze drie tracks zijn echt in de ruwste vorm die we ooit van deze band hebben gehoord op deze split gezet. Opgenomen met een dictafoon in een rokerige van ratten vergeven kelder. De bassist was nog niet aanwezig en het geheel klinkt uiterst primitief. Deze zijde is echt iets voor de liefhebbers. Dan de kant van A Den Of Robbers. Hier vinden we acht nieuwe nummers, die voor mij een kennismaking met deze band zijn. Donkere, logge sludge met korte grind-invloeden. Meer melodie dan de broeders van de andere kant maar wel een zelfde duisternis. Favorieten bij mij zijn de twee langste nummers, In Shades en People’s Temple, hierop vinden we ook de meeste doom-invloeden. Langzame en smerige riffs zetten hier een goede desolate sfeer. De liefhebbers van meer snelheid worden meteen aan het begin bediend met Bob Larson en Children Of The Next Level.

Ik verwacht niet dat deze split meteen de meest voor de hand liggende keuze zal zijn voor de mensen die kennis willen maken met nieuwe bands. Mocht dat wel zo zijn zal A Den Of Robbers meer zieltjes kunnen winnen met deze release. Liefhebbers hebben de pre-order toch al reeds geplaatst.

Alkerdeel_ADOR
Side Alkerdeel:

 1. Nen Moartsen Meireloare
 2. Gezet Gelijk Ne Pui Op Ne Wegelink
 3. Veilleur De Nuit Noir

Side A Den Of Robbers:

 1. Bob Larson
 2. Children Of The Next Level
 3. In Shades
 4. Wanze
 5. Unit 731
 6. People’s Temple
 7. Plagues
 8. Venombles And Tombstones

Line-up Alkerdeel:

 • Pede – Vocals
 • Pui – Guitars
 • Nieke – Drums

Line-up A Den Of Robbers:

 • Dieter – Bass
 • Stijn – Vocals
 • Jonas – Guitars
 • Isaac – Drums

Links: