Alice Cooper – Dragontown

Alice Cooper – Dragontown


Voor ik met het album begin zal ik voor de wat jongere onder ons iets schrijven over Alice Cooper. Alice is onze grootvader in de shock-rock / hard-rock geschiedenis. Hij was de EERSTE die met schmink het podium op ging in de jaren ’70. Bij zijn optredens zat een hele horror theater show, waarbij hij meerdere malen in werd opgehangen of onthoofd door de guillotine. Inmiddels is hij al zo’n 30 jaar in de rock en nog steeds niet uit gebrand. Sterker nog, hij treedt op 53 jarige leeftijd nog steeds op voor volle zalen en brengt deze herfst weer een nieuwe album uit.


Dragontown


Al voor meer als 13 jaar luister ik naar Alice Cooper, en iedere keer weet hij mij te overtreffen met zijn muziek. Wat ik bedoel is dat hij keer op keer weer met iets anders/nieuws weet aan te komen, dus niet op zijn oude roem blijft teren, zoals soort gelijke bands dat nog regelmatig doen. Alice heeft in 1989 zijn horror imago grotendeels om gezet in sex en deze brute planeet. Zijn vorige album ging dus zeer over hoe wij deze planeet verpesten, met andere woorden “Brutal Planet”. “Dragontown” is het redelijk zware vervolg hier op, met zeer goede teksten en invloeden die je met je neus op de feiten drukt.

1.Triggerman Alice Cooper - Dragontown
2.Deeper
3.Dragontown
4.Sex, Death and Money
5.Fantasy Man
6.Somewhere In The Jungle
7.Disgraceland
8.Sister Sara
9.Every Woman Has A Name
10.I Just Wanna Be God
11.It’s Much Too Late
12.I Am The Sentinel


Het eerste nummer komt lekker vlot binnen, en neemt je meteen mee op in de muziek. Heerlijke rock en veel afwisseling. Maar pas op, het volgende nummer doet zijn naam waar. Het gooit je meteen op in het diepe, de zware gitaren en het langzame ritme laten je meteen zien wat Alice je duidelijk wilt maken over deze maatschappij. Zo van geen baan, geen geld, jammer dan ! Hij vind de mensen op deze aardbol te koud en laat dat duidelijk merken. “Some where in the jungle” duid ook aan op deze gekke wereld. Het is een jungle, en je moet je maar zien te redden. Wat kan ik verder vertellen over Dragontown ? Dragontown staat verder vol met sarcasme en humor, en dat is het meest aan Disgraceland wel te merken. Disgraceland is geschreven om mensen te stangen, en een beetje de spot te drijven. Daar is onze opa rocker wel heel goed in. Tijden zijn laatste concert droeg hij een shirt met de tekst “Britny want’s me “, en op de achterkant stond “DEAD” .Het nummer klinkt als een Elvis song (wat ook eigenlijk de bedoeling is). Persoonlijk vind ik dit het enige nummer That Sucks !! (ondanks ik fan ben) De rest van de cd is goed te beluisteren, maar kan alleen wat zwaar over komen. Wees niet getreurd !!!! Alice neemt je mee naar het diepe maar zorgt altijd voor een goed einde! Met veel rock muziek.


Het album komt uit op 8 Oktober.