Alice Cooper – A Paranormal Evening At The Olympia Paris

Als we het over Zware Metalen hebben, dan mag Alice Cooper natuurlijk niet ontbreken. De ‘Godfather of Shock Rock’ gaf in 2017 een concert in Parijs en dit concert is nu verschenen in de vorm van een lp danwel cd met de audioweergave van deze vertoning. De man heeft er een soort hobby van gemaakt om livealbums uit te brengen. Hij krijgt er blijkbaar nog geen genoeg van. Dit is alweer het elfde livealbum.

Hoewel je natuurlijk het liefst beeldmateriaal hebt bij Alice Cooper, is het zonder visuele prikkels ook bijzonder goed te pruimen. Dat de beste man zo rond zijn zeventigste nog steeds rondloopt en zelfs uitstekende liveoptredens weggeeft, is al een wonder op zich. Op A Paranormal Evening At The Olympia Paris heeft Alice Cooper er hoorbaar zin in. Zijn laatste livealbum Raise the Dead: Live From Wacken was ook prima, maar het was niet net zo betoverend als dit.

Klassiekers heeft de man genoeg en die passeren uiteraard de revue, maar ook recenter werk is te horen. Paranoiac Personality klinkt live nog een stuk grimmiger dan het al in de studio klonk. Nummers als Billion Dollar Babies en Feed My Frankenstein doen het nog altijd goed. De man haalt nog steeds vrolijk uit en heeft nog steeds die kenmerkende rasp in zijn stem. Hij is in Parijs uitstekend bij stem. Het publiek is enthousiast en scandeert “Alice” op z’n Frans. Het duurt even voordat de band ook de juiste toonhoogte voor Poison heeft gevonden, maar als het eenmaal losgaat, is het weer feest. Halo Of Flies is een opvallende keuze, maar zeker geen verkeerde. Wat een heerlijke liveuitvoering. De wat langere muzikale intermezzo’s en solo’s laten Alice Cooper weer even op adem komen. We sluiten af met School’s Out waarbij we nog een introductie van de band cadeau krijgen. De band die deze avond op het hoogste niveau heeft gepresteerd.

Heren, dames, kinderen, opa’s, oma’s, honden, katten, wie of wat je ook bent: deze plaat van een zeventigjarige legende die harder rockt dan goed voor hem is, moet in je collectie hebben. Ja, Alice Cooper heeft het nog steeds.

Label:

earMUSIC, 2018

Tracklisting:

 1. Brutal Planet
 2. No More Mr. Nice Guy
 3. Under My Wheels
 4. Department Of Youth
 5. Pain
 6. Billion Dollar Babies
 7. The World Needs Guts
 8. Woman Of Mass Distraction
 9. Poison
 10. Halo Of Flies
 11. Feed My Frankenstein
 12. Cold Ethyl
 13. Only Women Bleed
 14. Paranoiac Personality
 15. Ballad Of Dwight Fry
 16. Killer / I Love The Dead
 17. I’m Eighteen
 18. School’s Out

Line-up:

 • Alice Cooper – Zang
 • Roxie – Gitaar, Zang
 • Garric – Bas, Zang
 • Tommy Henriksen – Gitaar, Zang
 • Sobel – Drums
 • Strauss – Gitaar, Zang

Links: