Alestorm – Seventh Rum of a Seventh Rum

Het is de hoogste tijd om je rubber eendje tevoorschijn te halen want de Schotten van Alestorm brengen Seventh Rum Of A Seventh Rum een nieuw album. Het zevende album van de feestende piraten alweer. De helft van de bezoekers zijn al lang afgehaakt bij deze band terwijl de andere helft smult van de piraten-powermetal. Hoewel powermetal niet mijn genre van voorkeur is, kan ik de feestmuziek van Alestorm altijd wel goed waarderen.

Waar Alestorm in het begin van zijn carrière wat serieuzer over kwam op muzikaal gebied is de band steeds meer tot feestact geworden. Niet zo gek met nummers als Drink, Mexico en Fucked With An Anchor die je als luisteraar na één enkele luisterbeurt mee kan zingen en bovendien niet uit je hoofd kan krijgen. De band weet duidelijk waar zijn kracht ligt en speelt daar goed op in. Ook op dit nieuwe album krijgen we weer enkele oorwurmen voorgeschoteld, zij het dat die worm in een fles tequila zit gegoten. Het nummer P.A.R.T.Y. hebben we allemaal al kunnen beluisteren inmiddels en zelfs live al mee kunnen zingen op Into The Grave of Graspop. De band heeft het toch weer geflikt. Dit nummer zit al weer een aardig tijdje in mijn hoofd na het anderhalf keer gehoord te hebben. Bedankt jongens!

‘Stick A Cannonball Up Your Cunt, Put Your Dick In A Blender’ is een stukje tekst uit het  refrein van het nummer Cannonball. Je kunt je voorstellen dat ook die tekst goed meegezongen gaat worden als de band dit nummer live gaat spelen. Het is weer één groot feest met de muziek en vooral de teksten op dit album.

Muzikaal treffen we weer een grote mix van stylen met dat feestende piratensausje die er telkens weer overheen gegoten is. Er is ruimte voor dance invloeden die opgevolgd worden door een flitsende gitaarsolo terwijl iets verderop de keytar de show steelt. De stem van Bowes klinkt zoals we gewend zijn en wordt ook op dit album afgewisseld door de meer gruntende tweede stem en ondersteund door de rest van de band. Er gebeurt genoeg in de muziek van de bier stelende piraten terwijl de nummers lekker in het gehoor blijven liggen.

Het meest verrassende aan dit Seventh Rum Of A Seventh Rum is toch wel dat de band het zelfde “trucje” gewoon weer flikt. Het is als AC/DC of Mötorhead; je weet eigenlijk al wat er gaat komen en toch geniet je telkens weer van de kleine nuances die zijn aangebracht of de andere insteek in hetzelfde thema, waardoor een nieuw album weer zo fris als een hoentje klinkt. Begin de dag met een dansje, begin de dag met Alestorm en bedenk dat je niet de hele dag kan drinken als niet ‘s ochtends begint! Proost.

Score:

80/100

Label:

Napalm Records, 2022

Tracklisting:

 1. Magellan’s Expedition
 2. The Battle of Cape Fear River
 3. Cannonball
 4. P.A.R.T.Y.
 5. Under Blackened Banners
 6. Magyarország
 7. Seventh Rum of a Seventh Rum
 8. Bite the Hook Hand that Feeds
 9. Return to Tortuga
 10. Come to Brazil
 11. Wooden Leg (Part III)

Line-up:

 • Christopher Bowes – Zang, keytar
 • Gareth Murdock – Basgitaar
 • Mate Bodor – Gitaar
 • Peter Alcorn – Drums
 • Elliot Vernon – Keyboard

Links: