Alestorm – Captain Morgan’s Revenge – 10th Anniversary Edition

Het album Captain Morgan’s Revenge bestaat dit jaar tien jaar en de Schotse piraten van  Alestorm laten deze mijlpaal natuurlijk niet zonder feestje voorbij gaan. Dus wordt het album opnieuw uitgebracht, met nieuw artwork en een bonus cd met een liveshow op Summerbreeze.

Tien jaar na het uitbrengen van het eerste album is Alestorm niet meer weg te denken uit de metalscene. Een graag geziene gast op festivals en concerten en als je al eens op hun feestjes geweest bent, snap je wel waarom dat is. Met de heruitgave van Captain Morgan’s Revenge laten deze pioniers van piratenmetal weer horen waarom zij de gezelligste piraten ter wereld zijn. Verwacht geen nieuwe nummers, deze zijn alleen wat opgepoetst door dezelfde producer van het eerste album dat destijds verscheen. Wat wel nieuw is, is een live-cd van de show op Summerbreeze in 2015. Hierop een aantal nummers van dit album, en natuurlijk meer van de aanstekelijke nummers van deze partypiraten. Het mag dan wel een cd zijn, maar dit klinkt wel als een gezellig feestje.

Mijn advies? Haal Captain Morgan’s Revenge – 10th Anniversary Edition in huis, trek een fles rum open en maak er een mooi feestje van. Ook leuk op kinderfeestjes met een piratenthema. Yoho matey!

Label:

Napalm Records, 2018

Tracklist cd 1:

 1. Over The Seas
 2. Captain Morgan’s Revenge
 3. The Huntmaster
 4. Nancy The Tavern Wench
 5. Death Before The Mast
 6. Terror On The High Seas
 7. Set Sail And Conquer
 8. Of Treasure
 9. Wenches And Meat
 10. Flower Of Scotland

Tracklist Bonus cd (Live at Summerbreeze):

 1. Actual Human Intro
 2. Walk The Plank
 3. The Sunk’n Norwegian
 4. Shipwrecked
 5. Magnetic North
 6. That Famous Ol’ Spiced
 7. Nancy The Tavern Wench
 8. Keelhauled
 9. Rumpelcombo
 10. Drink
 11. Captain Morgan’s Revenge

Line-up:

 • Christopher Bowes – Zang, keyboard
 • Gareth Murdock – Bas
 • Peter Alcorn – Drums
 • Elliot Vernon – Keyboard
 • Mate Bodor – Gitaar

Links: