Alastor – Black Magic

De vier heren van het Zweedse Alastor wensen ons het volgende toe: Die in fire! Dat is toch wel erg vriendelijk. Verder hullen ze zich, behalve één letter als initiaal, in nevelen. Je moet toch wat, om als band een cultstatus te willen opbouwen. Middels Black Magic is er nu een eerste EP van de band uit.

Het leuke bij doom metal is dat EP’s vaak een aangename lengte hebben. Dat is ook bij Black Magic het geval, de speelduur bedraagt maar liefst 34 minuten, verdeeld over drie nummers. Lange en logge nummers dus, in de stijl van Windhand, met wat stoner. De liefhebbers weten dan al genoeg. Voor subtiliteit is geen plaats, wel voor veel repeterende, zware riffs. Openingsnummer Enemy zet met bijna twaalf minuten al direct de toon daarin. Wat opvalt, is dat de cleane, wat dromerige zang minder nadrukkelijk in de mix staat. Storend is dat geenszins. Bij het tweede nummer, dat slechts bijna acht minuten duurt, gaat het tempo lichtjes omhoog, maar het blijft lekker log. Het ruim veertien minuten durende titelnummer sluit de EP af. Hierbij zijn op de achtergrond aanvullende toetsenpartijen toegevoegd en kent een rustig middenstuk, gevolgd door een tempoverlaging en een iets minder log geluid, waardoor het een wat zweverig, maar niet verkeerd einde kent.

Een prima debuut van Alastor, dat er vooral bij liefhebbers van logge, langzame en zware stoner/doom prima in zal gaan. Ben ik alleen nog benieuwd, hoe lang een echt album van deze heren zal gaan duren…

Label:

Twin Earth Records, 2017

Tracklisting:

  1. Enemy
  2. Nothing to Fear
  3. Black Magic

Line-up:

  • R – Zang, Bas
  • H – Gitaar
  • J – Gitaar
  • S – Drums

Links:

Geef een reactie