Akrea – Lebenslinie

Akrea – Lebenslinie

Drakkar, 2009

Aangezien ik mezelf altijd deftig wil voorbereiden op mijn recensies – zeker wanneer het net zoals in dit geval een voor mij totaal onbekende band betreft – is vaak mijn eerste reflex om het betreffende orkestje even op te zoeken in de online metal archives. Want daar staat praktisch elke band tegenwoordig in vermeld, toch? Nou, mooi niet dus in dit geval. Ook de door het label bijgeleverde biografie was erg summier dus zat er niets anders op dan de muziek voor zichzelf te laten spreken.

akrea band

Ik moet zeggen dat ik niet bepaald enthousiast werd bij het horen van de groepsnaam en titel, want onbekend maakt ook onbemind, zeker wanneer je dan ook nog eens leest dat de heren zich enkel bedienen van de Duitse taal. Maar met dit vooroordeel maakt dit Akrea zeer snel komaf. Dit Duitse kwintet slaagt er immers in om mijn aandacht voor de volle honderd procent vast te houden tijdens hun nummers. En telkens wanneer ik dit Lebenslinie opnieuw beluisterde, openbaarden zich nieuwe facetten binnen hun songs. Ik was dan ook erg aangenaam verrast door wat deze Duitsers laten horen op deze plaat. Schijnbaar wordt deze groep vaak ingedeeld in het viking/pagan hoekje, een onterechte toewijzing wat mij betreft. De heren spelen immers een vorm van melodieuze death metal waarbij de nadruk overduidelijk op het mooie zeer vloeiende gitaarwerk ligt. Na de sfeervolle instrumentale opener volgt het sterke Imperium, wat mij bij vlagen aan het werk van Occult deed denken. Een andere sterke track die een iets andere kant van de groep laat horen is Dieser Klang, dit nummer heeft een duidelijke Arch Enemy-achtige feel over zich! Door het gebruik van (de overigens sterke) Duitstalige vocalen, spookte het oudere werk van Die Apokalyptischen Reiter ook af en toe door mijn hoofd. Dit om maar even aan te geven dat dit Lebenslinie zeer afwisselend te noemen is.

Niet alle riffs zijn even origineel maar de combinatie ervan en de kwaliteit waarmee ze gebracht worden maken dat dit een bijzonder genietbare plaat is geworden. Deze jonge band Akrea toont met dit debuut dat ze veel in hun mars hebben, een band om naar de toekomst toe in de gaten te houden dus!

Tracklisting:

akrea ll200

 1. Aufbruch
 2. Imperium
 3. Schwarzer Kern
 4. Dieser Klang
 5. Sigmea
 6. Trugbild
 7. Rachsucht
 8. Bis Zum Ende Der Welt
 9. Tribock
 10. Ein Leben Lang
 11. Verlust

Line-up:

 • Chris – Bass
 • Jonas – Drums
 • Sebi – Vocals
 • Schäffer – Guitar
 • Fabi – Guitar

Links: