Airbourne – Breakin’ Outta Hell

Goed nieuws voor de liefhebbers van de pure rock & roll van AC/DC. Hoewel het origineel steeds meer lijkt af te takelen, zijn er genoeg alternatieven te vinden. In Spanje timmert 77 aan de weg, maar in Australië vinden we twee broers die weliswaar zeker herkenbaar zijn door dezelfde drie akkoorden rock als de broertjes Young, maar deze een stuk steviger ten gehore weten te brengen. Airbourne brengt inmiddels alweer zijn vierde langspeler. Breakin’ Outta Hell brengt veertig minuten hoge snelheid rock & roll waar elke AC/DC liefhebber van zal smullen.

Het album begint met de eerste single en tevens titeltrack, Breakin’ Outta Hell. Daarmee zitten het tempo en de sfeer er gelijk goed in. Vol gas het refrein mee schreeuwen van dit energieke nummer is het enige wat je kunt doen. Rivalry is de tweede single en tevens het tweede nummer. Bijna ongemerkt gaat de snelheid wat omlaag, maar de energie knalt, zoals je verwacht bij Airbourne, nog steeds uit je speakers.

Ook de overige negen nummers spatten je om de oren en zullen je al snel je luchtgitaar of luchtdrum tevoorschijn doen toveren. Zoals mijn gewaardeerde collega Remi altijd zei: “Rock moet rollen.” Airbourne begrijpt dat als geen ander en doet dan ook precies dat. Hoogstaande teksten hoef je niet te verwachten en datzelfde geldt voor muzikale hoogstandjes. Veertig minuten in blues doordrenkte beukende rock zonder enige opsmuk is wat je voorgeschoteld krijgt. Mocht je Breakin’ Outta Hell in je auto gaan beluisteren, zou ik even de Duitse autobahn opzoeken. Daar is het iets makkelijk je gaspedaal intrappen.

AIRBOURNE_LP05

Label:

Spinefarm Records, 2016

Tracklisting:

 1. Breakin’ Outta Hell
 2. Rivalry
 3. Get Back Up
 4. It’s Never Too Loud For Me
 5. Thin The Blood
 6. I’m Going To Hell For This
 7. Down On You
 8. Rocked Like This
 9. When I Drink I Go Crazy
 10. Do Me Like You Do Yourself
 11. It’s All For Rock ‘n’ Roll

Line Up:

 • Joel O’Keeffe – Zang & Gitaar
 • Ryan O’Keeffe – Drums
 • David Roads – Gitaar
 • Justin Street – Bas

Links:

Score:

80/100

Bewaren