Aguynguerran – Christreign Annihilation

Aguynguerran – Christreign Annihilation

Voor zover ik weet is ‘Christreign Annihilation’ de tweede demo van Aguynguerran en wat voor één! Na het onheilspellende intro ‘Re-invocation of the Hordes’ schiet de band uit de startblokken voor een half uurtje old school black metal zoals we het graag horen. Geen gezeik, geen toeters en bellen, maar een allesvernietigende orkaan van muzikaal geweld is wat je over je heen krijgt. Zo kwaadaardig als kanker en nijdig als de beesten werkt de band zich doorheen een stel steengoeie black metal songs.

Het geluid is voor black metal begrippen vrij goed te noemen, mede omdat de band de drums opnam op locatie. De rest werd gewoon in de oefenruimte (of de ‘Aguynguerran Dungeons’ zoals ze het zelf noemen) op de tape geramd. Zo zou black metal eigenlijk moeten klinken.

Met dit soort demo’s bestaat de kans altijd dat er een aantal snelle nummers aan je voorbij razen zonder echt een bepaalde indruk na te laten. Aguynguerran heeft dat gelukkig ook door en zorgt voor voldoende variatie om de nummers boeiend te houden, onder andere door af en toe eens een stukje oude thrash voorbij te laten komen.

Vergelijkingen? Hoewel men behoorlijk authentiek klinkt hoor ik af en toe wat (oude) Marduk en Entroned voorbij komen. Voorwaar niet de minste om je inspiratie bij te halen. Maar zoals gezegd: dit is maar een indicatie, de band klinkt eigenwijs genoeg om bestaansrecht te hebben.

De teksten zijn ook vrij interessant. Ik heb me er altijd over verbaasd hoe relatief weinig black metal bands zingen over de Romeinen. Dat stelletje klootzakken leent zich immers prima als onderwerp voor een black metal tekst. In het nummer ‘Eternal Fire Dominion’ krijgen geschiedschrijvers als Vergilius en Cassius Dio er dan ook duchtig van langs wegens geschiedvervalsing. Terecht inderdaad.

Of dit ding nog te bestellen is weet ik niet, aangezien mijn exemplaar me verteld dat deze tape gelimiteerd is tot 50 stuks. Als je hem dus ergens tegenkomt: meteen kopen! Bands als dit Aguynguerran houden immers de Belgische underground in leven, wat hard nodig is de laatste jaren. Prima band.

Tracks:
Aguynguerran - Christreign Annihilation

  1. Re-invocation of the Hordes
  2. Christian Annihilation
  3. Eternal Fire Dominion
  4. Fed by Christian Blood
  5. Commandment of Damnation
  6. Returning from the Ancient Battlefields

Line-up:

  • Nguaroth – vocals / lead and crushing guitar
  • Berdunnor – bassguitar
  • Jeroen – drums
  • Argath Nehrim Narvockh – six-string attack