Agrypnie – 16[485]

Agrypnie – 16[485]
Supreme Chaos Records, 2010

De tweede (post)Nocte Abducta-plaat van Torsten. Exit werd een gevarieerde plaat met een degelijk geluid. Veel potentieel, daarom uitkijken geblazen naar de nieuwste creatie uit Duitsland. Onbekend bij de grote massa maar zeer geliefd bij enkelen.

En het is zonder mijn woorden te wikken en te wegen een zeer degelijke plaat geworden. Een combinatie van een negatieve natuur met een krachtige black metal-geöriënteerde uitvoering. Geen gekrijs en ijzige suïcide maar spontane epiek en moderne composities waarin niet gesukkeld wordt met repetitiviteit maar flexibel gegoocheld wordt met catchy melodieën. Modern, in de meest positieve zin van het woord. Muzikale kundigheid in de vorm van lange gitaarsolo’s en erg veel animo. De sound maakt het des te aangenamer en haalbaar voor de metalfan die net iets meer verwacht van de gemiddelde underground release. Neem daarbij nog de (verwachte) industriële toevoegingen die je op vorige albums kon ervaren (Schlaf). Ook de death metal-vocalen en dito brutaliteit geven de mix soms een dark metal-evenwicht mee. Een allround album vol gave momenten.

Je kunt er pagina’s over schrijven, ik houd het kort. Modern, melancholisch, krachtig en Duits. Als een pikzwarte gevleugelde Mercedes SL 300, met een licht industrieel randje. Tip! Voor iedere metalhead die de minder zoete kant van het leven wil proeven. Vijf kwartier lang.

Tracklisting:16485

  1. Figur 109-3
  2. Der Tote Trakt
  3. Kadavergehorsam
  4. Verfall
  5. Schlaf
  6. Zorn
  7. F15.2
  8. Morgen
  9. 16[485]/Brücke aus Glas
  10. Figur 109-1

Line-up:

  • Torsten, der Unhold (Torsten Hirsch) – Vocals, Guitar, Keyboards
  • René Schott – Drums

Links: