Aggressive Mutilator – Det Djävlanästet

Aggressive Mutilator is een onguur duo uit Zweden dat al sinds 2012 plaatjes maakt. Op die plaatjes staat ranzige, vuile, door punk geïnspireerde black metal van het puurste soort. Is dat lekker? Niet altijd natuurlijk, maar vandaag absoluut wel! Je hebt soms van die bagger en rukdagen. Op zo een dag heb je een plaatje nodig, dat je kort maar krachtig, de middelvinger van welke hand dan ook kan doen laten uitsteken naar elke randmalloot die jouw pad kruist, of dood varken die jou eens blij de les wil lezen.

Det Djävlanästet is een sletterige EP van amper achttien minuten. Lekker geile, vochtige schuifriffjes, opzwepende drumpartijtjes, pompende baslijntjes, penetrerende instrumentaaltjes… je zegt het of vraagt het maar, het staat allemaal op dit vrolijke plaatje. Acht blije liedjes worden door dit olijk orkestje op ons losgelaten. Liedje drie en vijf zijn instrumentaaltjes, maar laat je niet vangen, in het geheel past het perfect. Vanaf het eerst nummer Dead Pigs tot en met Victim#59 wordt er geragd en gehengst zonder dat er ook maar één keer nagedacht wordt of dit alles wel netjes en fatsoenlijk is. Pure klasse!

Snelllllllll, want er zijn maar 500 exemplaartjes van verdeeld. En weet je wat? Ik heb er één! Whoehaahaaaaa. Je leest het goed, dit meesterwerkje werd al uitgebracht in 2018, dus ga heen en wie zoekt die vindt!

Label:

Defense Records/Mythrone Promotion, 2018

Tracklisting:

  1. Dead Pigs
  2. Hypocrite Church
  3. Bland Löss Och Amat Fanskap
  4. Det Djävlanästet
  5. The Orb
  6. Träldomens Tid Är För Evigt
  7. Ripper Bastard
  8. Victim#59

Line-up:

  • Mikael Holm – Zang, gitaar
  • Micael Zetterberg – Drum, bas

Links: