Agathocles & Psychoneurosis – War Fetisjist Kill / Grind Resurrection

Twee veteranen uit de grindcore scene laten maar weer eens van zich horen. Agathocles heeft meer e.p.’s en splits op haar naam staan dan er zaadcellen in een ejaculatie zitten en Psychoneurosis was even van de radar verdwenen maar toont middels deze split weer een teken van leven. Dat laatste feit alleen al is al reden tot jolijt ende vreugd!

Agathocles levert een vijftal nummers welke tussen 2005 en 2017 zijn opgenomen. Dat is ook te horen want de opnamekwaliteit en het volume verschilt per nummer. De kwaliteit varieert van ranzig tot ranzig in het kwadraat en de vocalen klinken uiteraard alsof er met diarree wordt gegorgeld. In de relatief rustige passages zit gelijk een swing en dat maakt dat het lekker weg luistert. Agathocles stelt eigenlijk nooit teleur. Ook op deze split dus niet.

Psychoneurosis reutelt daarna verder waarbij de hoge vocalen het meest in het oor springende detail zijn. Het is soms nog het best te vergelijken met een willekeurig Toy Dolls nummer wat op 78 toeren wordt afgedraaid. De grunt is redelijk verstaanbaar en strijd met het gitaristengeweld om de aandacht. Anders gezegd: ook Psychoneurosis weet de aandacht de volle zeven en een halve minuut vast te houden.

De oplage van deze split wordt beperkt tot 500. Vis je naast het net dan is er over een paar maanden een herkansing mogelijk als de vinylversie er komt.

Label:

Selfmadegods Records

Tracklisting:

 1. Ergos – Thanatos (Agathocles)
 2. Matadores De Liertad (Agathocles)
 3. War Fetisjists Kill (Agathocles)
 4. Bass The Gabbers (Agathocles)
 5. Carved Face Fashion (Agathocles)
 6. IntroWorld Government (Psychoneurosos)
 7. Indoctrination (Psychoneurosos)
 8. Lost Generation (Psychoneurosos)
 9. The Grindcore Familiy (Psychoneurosos)
 10. Agenda 2030(Psychoneurosos)
 11. Live As Normal (Psychoneurosos)
 12. Turn Off TV – Turn On Thinking (Psychoneurosos)

Line-up Agathocles:

 • Jan – Vocalen, basgitaar
 • Koen – Gitaar, vocalen
 • Nils – Drums, vocalen

Line-up Psychoneurosis:

 • Sonia – Vocalen
 • L – Gitaar
 • Jasiu – Drums

Links: