Against the Waves – Fight or Flee

Wat krijg je als je tegen de stroom in gaat zwemmen? De meeste mensen vertellen je dan dat je een dwarskop bent, een persoon met een andere mening misschien. Je kan ook gewoon tegen de stroom in zwemmen omdat je daar zin hebt… Interessante bedenkingen allemaal, maar laten we niet vergeten dat we hier geen dik boek over filosofie moeten schrijven.

Against the Waves uit Spanje brengt snoeiharde doch melodieuze metalcore in de stijl van bands als Deadthrone, To The Wolves, 2 Years To Apocalypse en het ter zielen gegane More Than a Thousand. De band bracht reeds twee platen uit: The Golden Hive in 2012 en Borealis in 2016.

Against the Waves heeft met Fight or Flee een EP afgeleverd die vier krachtige en steengoed uitgevoerde metalcorenummers bevat. Zo begint The Fall met een episch intro die perfect zou passen bij een intocht van sluipmoordenaars uit een game, pakweg Assasin’s Creed. En de cleane zanglijn in het tweede nummer As Above So Below is  moddervet te noemen. Doorheen de plaat worden deze cleane vocalen, die best iets minder braaf mogen, afgewisseld met bijtende vocalen. Je hoort ook de typische melodieuze gitaarlijnen en de pompende drum- en basritmes. Nieuw en anders is het niet, daarom mag de band best nog wat meer tegen de stroom in zwemmen. Ik hoop dat het gezelschap dit bij een volgende release wat meer zal doen.

Erg vet artwork met een in het oog springend bandsymbool. Against the Waves heeft de nummers van deze EP reeds als singles uitgebracht op hun digitale kanalen. Tevens zijn de bijbehorende videoclips van een erg hoog niveau. Om duimen en vingers bij af te likken!

Label:

Eigen beheer, 2019

Tracklisting:

1. The Fall
2. As Above So below
3. Inside
4. Radiate

Line –up :

• Mike Mateas – Zang
• Guille Álvarez – Bas
• Jesús de Luís – Gitaar
• Alberto Martín – Drum
• Dani Dejota – Synths, zang

Links:

Against the Waves
Against the Waves Facebook