After Forever – Decipher

After Forever – Decipher

Eindelijk was hij uit. Decipher van After Forever. In de CD-winkel vraag ik of ik de cd mag luisteren. Direct zie ik dat het een After Forever CD betreft. Herkenbaar logo en weer zo’n prachtige omslag die in het hele boekje wordt doorgevoerd. Direct wordt ik net als op Prison of Desire verwelkomt met een heerlijk stukje Latijns en klassiek intro. Heerlijk begin. Wat voorspelbaar maar toch!

Wat me ook direct opvalt dat het een conceptalbum is geworden. Een aantal nummers vallen weer onder een bepaald hoofdstuk, een teken dat er over nagedacht. Zowieso zijn de teksten weer erg mooi en van goede poetische kwaliteit.

1-Ex Cathedra
2-Monolith of Doubt
3-My pledge of alliance 1
4-Emphasis
5-Intrinisic
6-Zenith
7-Estranged
8-Imperfect Tenses
9-My pledge of alliance 2
10-The Key
11-For lorn hope
[IMG]/image/bands/afterforever/decipher1.jpg[/IMG]

Enfin op naar het tweede nummer, een beetje bang voor weer een lang intro en sfeerimpressies beuken direct de gitaren op mijn trommelvliezen in. Wat heerlijk. Dat doet me goed.

Nou ga ik niet alle nummers omschrijven, maar na drie nummers gaf ik de verkoper opdracht de C.D. eruit te rukken en direct aan me te verkopen. Meer hoefde ik niet te weten.
De orkestelementen zijn subtiel ingemixed. De drums en gitaren lekker vet. De zang is als vanouds, dus prachtig. Met name weer de klassiek uithalen geven me kippenvel.

Na vijf nummer (inmiddels thuis beluisterend) was ik bang dat ik mijn mening moest herzien. De Gruntvocals zijn ook hier (net als bij WT) verdwenen. Prompt begint direct bij nummer zes iemand de eerste twee coupletten tegen me te grunten. Weer moet ik bijna huilen van geluk 😉

Ik speel zelf in een band en ik kan met een gerust hart zeggen dat dit een retegoede productie is. Muzikaal zijn ze allmaal enorm gegroeid. De muziek is een stuk uitdagende geworden. Overgangen tussen hard en zacht zijn veel subtieler en de nummers klinken meer als een geheel als op de Prisons of Desire. Spannende maatwisselingen met gitaar en drums. Nee, echt mijn petje af.
Binnenkort ga ik ze zien in de Kade in Zaandam. Eens kijken of ze dit waar gaan maken. Want een CD als deze is echt van internationale klasse. Het chauvinisme komt weer in me boven. Vervang de Amerikaanse vlag maar weer even voor de Nederlandse.

After Forever Website:
[url]http://www.afterforever.com[/url]