Aesta – From Darkness To Light

Aesta – From Darkness To Light
Eigen beheer, 2014

Aesta is een Oostenrijkse blackmetal band die met From Darkness To Light zijn debuutplaat uitbrengt. De bandleden zijn nog jong en veel optredens heeft de band nog niet op zijn conto kunnen schrijven. Dat bands net als wijn best een paar jaar mogen rijpen, is dan ook een beetje te horen aan deze plaat.

Laat ik vooropstellen dat Aesta zich nergens bezondigd aan echt grote missers. De band beheerst zijn instrumenten en ook qua productie maakt men een meer dan behoorlijke indruk. Het grote manco bij Aesta zit ‘m in het feit dat alles wat het ter hore brengt al een keer eerder en beter is gedaan. De blackmetal volgt netjes alle paadjes in het grote boze metalbos.

Geen enkele keer wordt er afgeweken van dat concept. Zelfs wanneer er een occasionele blast opduikt, klinkt deze niet in het minst vervaarlijk. De riffs zijn van het kaliber dertien in een dozijn en ik kom niet één keer in de verleiding om op de repeatknop te drukken. De zang is van hetzelfde laken een pak, compleet gespeend van elke vorm van avontuur of agressie.

Blackmetal met een hoge aaibaarheidsfactor? Dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest.

Tracklisting:Aesta - From Darkness To Light

 1. Intro
 2. Und so erlischt
 3. From Darkness To Light
 4. Verinnerlicht
 5. I Am
 6. This World On Fire
 7. Face Your Fears
 8. Als Leben
 9. Outro

Line-up:

 • # – Vocals / Guitar
 • T. – Guitar
 • B. – Bass
 • M. – Drums

Links: