Aenaon – Cendres et Sang

Aenaon – Cendres et Sang

Code 666 Records, 2011

Hellas (Griekenland) stuwt zijn black metal-zonen richting de Lage Landen. Aenaon brengt black metal met ballen. Gestart in 2005 is dit het eerste album waarmee deze Grieken ons bombarderen. Black Metal met technisch sterke gitaar en kleine, onderhuidse verrassingen. Het klinkt goed!

Aenaon weet direct mijn hart te veroveren met Kafkaesque, de intro van de plaat: een eenzame saxofoon later bijgestaan door wat losse drums en gitaar. Het eerste wat je opvalt aan dit album is dat alles zeer strak ingespeeld is. Drums zitten perfect, de gitaar is goed uitgevoerd, enkel de stem staat een heel enkele keer wat tegen. De band laat de schitterende saxofoon ook later weer (Suncord) terugkomen in het album met een sfeer om U tegen te zeggen. Het lijkt alsof Aenaon niet altijd even goed kan kiezen tussen de meer ruwere kant van black metal en de atmosferische kant van doom metal waardoor de luisteraar emotioneel van hot naar her gegooid wordt. Een muzikaal gezellige achtbaanrit. Aenaon is een band die ervan houdt zijn luisteraars te verrassen. Is het niet met een saxofoon en een doomstukje, dan is het wel met het laatste nummer In Heaven. Een oude piano, een cleane vrouwenstem en een geweldige akoestiek… waarna Astrous zijn stemgeweld weer weet boven te halen.

Aenaon zet hier iets geweldigs neer. Een ontdekkingstocht door de gedrochten van de pure black metal krijg je niet, noem dit eerder progressief met een mysterieus tintje. Een plaat die me bij zal blijven.

Tracklisting:
cover hate eternal 200 200

 1. Kafkaesque
 2. Suncord
 3. Psychonautic Odyssey
 4. Grand Narcotic Harvest
 5. Once Finite
 6. Carnivora’s Lair
 7. Necroscope
 8. Kraanerg
 9. Black Nerve
 10. In Heaven

Line-up:

 • Thyragon – Bass
 • Astrous – Vocals
 • Achilleas C. – Guitars
 • Dagwn – Guitars

Links: