Aegri Somnia – Endtime Psalms

De Kroaat achter het project Aegri Somnia laat na twee jaar weer van zich horen met een portie dark ambient. Vorige keer beviel de donkere golf op Monde Obscure me wel, dus ben ik uiteraard te vinden voor het vervolg, dat een al even donkere titel heeft. Wederom via het keurmerk Cryo Chamber.

Fijnproevers zullen weer in hun nopjes zijn. Zet je dit overdag op, dan mist dit ongetwijfeld zijn effect, maar ‘s avonds kan deze duisternis je echt wat doen. Waar andere genres het moeten hebben van drukte en psychedelische geladenheid, gaat dit type dark ambient te werk met een kille atmosfeer die verrijkt wordt met drones, atmosferische bakens en enigmatische klanken, gaande van waterdruppels en voetstappen tot geluiden in het bos.

Een totaalproduct dat mij weer als muziek in de oren klinkt, al bestempel ik dit liever niet als muziek. Ijzige sfeerschepping met een kruiperige, elektronische duisternis. Een fijne nieuwkomer van Aegri Somnia, al moet ik zeggen dat Monde Obscure iets dieper leek te gaan.

Score:

78/100

Label:

Cryo Chamber, 2017

Tracklist:

  1. C.A.H.R.
  2. Archives
  3. Endtime Psalms
  4. Dna Cult
  5. Mundus Moriens
  6. Borg Sands
  7. Puppets
  8. Metamorphosis
  9. We Were Stardust

Links: