Adrian Weiss – Easy Game

Adrian Weiss – Easy Game

Eigen beheer, 2014

Er was een tijd, al weer even geleden, dat instrumentale albums (voornamelijk van gitaarmasturbanten) gretig aftrek vonden. Van Joe Satriani tot Steve Vai via Tony MacAlpine naar minder bekende wizzards als Tamás Szekeres. Ik heb het altijd boeiend gevonden hoe het genre van heel populair naar het tegenovergestelde transformeerde.

De Duitser Adrian Weiss is van een andere generatie dan bovenstaande heren en Easy Game is zijn tweede solo-album. Het is een tamelijk traditionele gitaarplaat geworden. Zeker niet slecht. Het blijft natuurlijk lastig om op instrumentale basis pakkende songs te boetseren, maar Adrian lukt het aardig. Alle geijkte muziekgenres komen voorbij waarbij het kenmerkende geshred de boventoon voert.

Twaalf nummers hardrock, jazz, fusion en een vleugje blues (dat laatste had van mij niet gehoeven) maken samen met het meer dan goede gitaarspel van Weiss een prima album. Verwacht geen nieuwigheden, verrassende technieken of wat al dies meer zij. Gelabeld als progressieve metal is Easy Game vooral een degelijke gitaarplaat. Doe er je voordeel mee.

Tracklisting:
adrian weiss

 1. Awkward Silence
 2. Instant Relief
 3. Aim to Please
 4. Immediate Measures
 5. The Last Days
 6. Hacienda (feat. Christian Muenzner)
 7. Camel?s Dance
 8. Second Sunrise
 9. The Offering
 10. Easy Game
 11. Night Owl
 12. Offbeat Frankenstine (feat. Manuel Korsakow)

Line-up (live):

 • Adrian Weiss – gitaar
 • Marcel Willnat – bas
 • Lars Zehner – drums

Links: