Adrian Weiss – Criminal Record

Adrian Weiss heeft eigenlijk al meer soloplaten op zijn naam staan dan het aantal releases in elk van de heavymetalbands waar hij deel van uitmaakt. Het toont aan dat deze Duitser vol energie zit en zijn kunstjes maar al te graag aan de wereld laat horen. Dat doet hij dan ook een klein uur lang met dit instrumentale Criminal Record.

Kan deze man spelen? Absoluut. Het is echter de vraag of deze release een fan van het genre geboeid houdt. Een moeilijk gegeven bij instrumentale platen, want eigenlijk moet het echt enorm virtuoos of afwisselend zijn om een stevige indruk na te laten. De stijl van Weiss is best afwisselend en gaat van funky hardrock naar stevigere partijen, maar toch voelt het aan alsof deze nummers een stem missen.

Een kwestie van smaak, want ik houd meer van de instrumentale platen die je verbijsteren en waar je niet eens denkt aan een extra zanger. Deze Duitser heeft een prima verhaallijn, maar mij klinkt het iets te makkelijk in de oren voor een instrumentale hardrockplaat.

0008138423_10

Label: 

Eigen Beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Bird Hair Day
 2. Beguiled (The Fanboy)
 3. Three Wishes
 4. Anticipatory Obedience
 5. The Dorian Way
 6. Everything’s Gonna Be Alright
 7. Completely Cut Loose
 8. Bassment Laughter
 9. Criminal Records

Line-up (live):

 • Adrian Weiss – gitaar
 • Marcel Willnat – bas
 • Lars Zehner – drums

Link:

Adrian Weiss

Score: 75/100