Ades Numen – War

Na Numen: Pyre en Numen was er nog een Numen die ik dit jaar (opnieuw) leerde kennen. Ades Numen uit Italië. Een deathmetalband die zijn eerste langspeler uitbracht bij Metal Scrap. Italië en death metal, dan denken we aan Fleshgod Apocalypse natuurlijk, maar ook aan Hour of Penance en Hideous Divinity. Vooral die eerste blijkt een invloed te zijn op dit Ades Numen, dat inspiratie aanboort uit symfonische en theatrale death metal met een bak blastbeats.


War. Epische keys luiden het geweld in, terwijl het legioen aangevoerd wordt door een black/deathvoorman die het scuderia Ades op volle snelheid de boel laat platbombarderen. De drummer van dienst heeft heel wat vermogen in zijn ledematen zitten en zijn kracht is netjes en strak gekanaliseerd met een professionele productie. Ook het groovende gitaarwerk, netjes afgewisseld met raggend riffmateriaal, is meer dan eens entertainend. In feite een uitstekende teamgenoot voor Fleshgod Apocalypse, ware het niet dat het vocale werk soms te monotoon is, dat de keys veel te vaak blijven hangen in hoge strijkerstonen, dat de nummers niet allemaal even avontuurlijk zijn, dat er een aantal eenvoudige passages in bepaalde nummers zitten die teren op herhaling en dat de overhangen wat te abrupt durven te zijn. Wat meer compositiekracht zou de band niet misstaan, een tweede of derde zanglijn ook niet (koorzang, contrasten, extreme uithalen, cleane zang, …).

Ondanks de punten van kritiek wil ik toch vooral wijzen op de kracht van de drummer van deze band en de grote marge voor verbeteringen op alle andere vlakken. Als de missie, visie en strategie voor de komende plaat goed bekeken wordt en de band zijn wagonnetje kan koppelen aan een band met naam voor een tournee doorheen Europa dan kan dat het begin zijn van enkele mooie overwinningen.

Score:

73/100

Label:

Metal Scrap, 2019

Tracklisting:

 1. Primogenitus Ex Evil
 2. War
 3. Destination Underworld
 4. Rotten Blood
 5. Breath of Phobetor
 6. Revenge Doll
 7. Medusa
 8. Sin Son
 9. Glory False
 10. Ades Numen

Line-up:

 • Stefano Carraro – Drums
 • Daniele Ferretto – Gitaar
 • Matteo Piccolo – Keel, Bas

Links: