Acid Witch – Rot Among Us

Naast pumpkin-spice latte machiato’s, heeft de oktobermaand nog een andere heerlijkheid te bieden: Halloween! Ter gelegenheid van dit spookachtige feest hebben de horrorhasjvreters van Acid Witch een nieuw album uitgebracht. Deze vierde langspeler draagt de vrolijke naam Rot Among Us.

In tien nummers worden we aan onze lurven meegetrokken door een rariteitenkabinet vol op death metal geïnspireerde horrordoom. Als alle heksen zich na Gather Each Witch eindelijk hebben verzameld, breekt Rot Among us als een rotte pompoen open. We horen onheilspellende orgelklangen en diepe, langzame vocalen. Het duurt niet lang voordat hier ook wat ijlige, hese zanglijnen aan worden toegevoegd. Het lijkt alsof we naar de aftiteling van een van de Leprechaun films aan het luisteren zijn. De stemming zit er goed in, en de riff op The Sleeper liegt er niet om. De gitaar staat lekker laag afgestemd en ook de drums klinken smerig en diep. De morbide thema’s in de teksten staan in vreemd contrast met het plezier dat uit de nummers spat. In Psydeathis Swampnosis horen we bijvoorbeeld opeens een psychedelische fluit, welke het nummer een folkhorror-achtig tintje geeft. En ook de introtekst op Evil Dad (Dad By Dawn) is om van te smullen. Het is guwelpulp in zijn beste vorm. Ook op Devil’s Night Doom kunnen we genieten van theatrale vocalen en spookachtige elementen. Het nummer gaat over de nacht voorafgaand aan Halloween, waarin er kennelijk flink wat zaken in de fik worden gestoken. De zang lijkt te worden voortgebracht door twee pukkelige toverkollen die in stomende gietijzeren ketels aan het roeren zijn. Prachtig. Kon het iedere dag maar Halloween zijn.

5508 Martin St. gaat over een locale legende over een boosaardige entiteit die op dit adres zou wonen. Naast een pompend orgelgeluid, horen we ook een fragment uit een of andere oude horrorfilm. Het Halloween element blijft in ieder nummer duidelijk aanwezig. Maar ook zonder al deze tierelantijnen wordt er ook goed gemusiceerd. De riffs, het orgel en de vocalen zijn allemaal goed op elkaar afgestemd. De slepende, sludgy nummerstructuren geven het album een unheimische tint die perfect past bij de sfeer die de heren proberen weg te zetten.

Net als op Halloween, raak ik op dit album niet snel uitgekeken. Bij liefhebbers van doom, death en andere spookachtige zaken zal dit album zeker in de smaak vallen. De voorgaande albums van Acid Witch zijn allemaal op fraai vinyl verschenen. Vooralsnog is Rot Among Us nog niet op plaat verkrijgbaar, maar ik kan niet wachten totdat hij hier fysiek op de speler ligt. Aanrader!

Score:

90/100

Label:

Hell's Headbangers, 2022

Tracklisting:

 1. Gather Each Witch
 2. Rot Among Us
 3. The Sleeper
 4. Psychedeathic Swampnosis
 5. Devil’s Night Doom
 6. 5508 Martin St
 7. Evil Dad (Dad by Dawn)
 8. Tommyrotters
 9. Chelsea Didn’t Come Home Last Night
 10. Gundella the Green Witch

Line-up:

 • Shagrat – Vocalen, basgitaar
 • Slasher Dave – Vocalen, keyboard
 • “Magic” Mike Tuff – Gitaar
 • Phil Warren – Drums

Links: