Accu§er – Diabolic

Accu§er – Diabolic
Red Shift Music, 2013

Opgericht ten tijde van de hoogtijdagen van de thrash (1986) bracht het Duitse Accu§er enkele prima platen uit voordat men er in 1996 de brui aan gaf. In 2008 werd de band opnieuw opgericht en Diabolic is de derde cd sinds de wederopstanding.

Op dit album staat hoogwaardige thrash die sterk doet denken aan Destruction. Het tempo ligt lekker hoog en ondanks het feit dat de band al lang meegaat klinkt het toch fris. Het kwartet heeft er duidelijk zin in en trapt vanaf de allereerste noot lekker fel af. Agressief gitaarwerk, puntige riffs en de zo kenmerkende galopperende riffs zijn alomtegenwoordig. De haast obligate solo’s klinken lekker en zijn soms aan de korte kant, net alsof Accu§er niet kan wachten de volgende break of gitaarpartij in te zetten. Hoogtepunten zijn Dethroned vanwege de dubbele gitaarsolo’s en de spannende, catchy afsluiter World Wide Violence.

Echte klassiekers heeft Accu§er niet op zijn naam staan en men zal wel nooit zo groot worden als andere Duitse thrash-legendes. Toch is dit een band die met deze cd respect afdwingt. Wie zich niet stoort aan een licht Duits accent en twijfelt of thrash nog steeds toekomst heeft moet Accu§er maar eens beluisteren. Je zult horen dat de band nog jaren meekan als men op dit niveau blijft opereren.

Tracklisting:
Accu§er - Diabolic

 1. Apocalyptic Decay
 2. Diabolic
 3. Cannibal Insanity
 4. Deification
 5. Dethroned
 6. Beyond The Blackness
 7. Save Your Legend
 8. Immortal Aggression
 9. Remains Of Chaos
 10. World Wibe Violence
 11. Nummer

Line-up:

 • Frank Thoms – Vocals
 • Uwe Schmidt – Guitars
 • Frank Kimpel – Bass
 • Oliver Fechner – Drums

Links: