Abyssgale – Hegemon

Abyssgale – Hegemon
Immortal Frost Productions, 2015

Het Griekse Abyssgale bracht vorig jaar haar debuutplaat uit op tape onder Razorbleed, maar omdat de moderne oldschool blackmetalhead vaker cd’s koopt, is er de nood om deze full-length opnieuw in het leven te roepen. Die release loopt via Immortal Frost, waardoor we hem ook even aan de tand kunnen voelen.

Griekse black is wel vaker occult, maar dat is eens niet het geval bij de mannen van Abyssgale. Blackmetal waar de nadruk gelegd wordt op energie, vinnigheid en overtuigingskracht. Deze blackmetal is een amalgaam waar thrash op heerlijke wijze door de vingervlugge blackmetal scheurt, maar waar ook enkele melodische snijriffs een mooie inslag leveren. Oudere 1349 komt wel vaker als referentie bij me op, ook als deze vocalen erbij komen. Bovendien is Hegemon voorzien van een prima ondergrondse sound waarbij de mix ook de kracht van deze band duidelijk in de verf zet.

rechttoe-rechtaan-metal uit Hellas; het hoeft niet altijd Scandinavisch te zijn. Abyssgale levert een snel en energiek debuut af waar blackthrashers en liefhebbers van vingervlugge black zo voor gaan vallen. Nummers waar eens geen occulte uitstap wordt gemaakt of waar de melodie voor atmosferische hoogstandjes zorgt. Normaal iets wat er altijd wel bij moet zitten voor mij, maar bij deze Grieken mis ik het eerlijk gezegd niet.

Tracklisting:

Abyssgale - Hegemon

 1. Execution Litany
 2. Hegemon
 3. Anoint Wounds With Poison
 4. Anileo
 5. Altar Thane of Mental Alienation
 6. Hunting Horn
 7. Ancestral Cult
 8. Flutter of Death

Line-up:

 • Neptunus – Bas
 • Godium – Zang, gitaar
 • Cordyceps – Gitaar
 • George C. – Drums

Links: