Abyssal Temple – Demo I – II

Vanop vochtige, zompige Braziliaanse grond werd dit Abyssal Temple gebouwd. Wie hiervoor verantwoordelijk is, is me een raadsel. Wat wel is, dit heerschap (?), heeft reeds twee demo’s uit en heeft met Inferna Profundus Records uit Litouwen een partner gevonden om deze twee demo’s enkel en alleen op vinyl uit te brengen. Voor zij die de demo’s – vermoedelijk zijn er dat toch heel wat – nog niet beluisterd hebben, hier het relaas van mijn persoonlijke reis doorheen het, bij momenten, ondoordringbaar Braziliaanse blackmetalwoud.

Elf brute blackmetalnummers worden verzameld op deze vinylversie. Het is black metal in zijn meest pure vorm. Denk aan die feedback, denk aan die monotone riffs, denk aan die smerige scream’s rechtstreeks uit de putten van de hel. Dat is het geluid, dat is de vorm van Abyssal Temple. Ondanks dit is het toch allemaal behoorlijk goed te onderscheiden van elkaar. Zo is Descent To Underworld een heerlijk stuk zwart metaal. Het nummer bestaat hoop en al uit drie riffs, maar die worden zo vettig aan elkaar geplakt dat deze onmiddellijk blijven hangen. Met het even ranzige Luciferi Aeternum Gloriam zitten we bij het laatste nummer van Demo I. Ook hier weer, eenvoudige, priemende riffs en een opvallendere eerder hoge scream. Wel jammer, plots stopt het nummer. Op één of andere manier lijkt het nummer dus niet af. Vermoedelijk toch ergens een productioneel foutje? Doorheen de hele plaat krijg je wel het idee dat de nummers nog al bruut en abrupt worden afgesloten, past op zich ook wel weer bij het geheel.

Rise The Necromantial Pyre is het eerste nummer van Demo II. Verwacht echter geen beterschap, als je het zo al mag noemen. De grimmigheid en smerigheid blijft gelukkig bewaard zowel in de muziek als de productie. Gedurende het geheel van Demo II blijft de walm, de adem van de dood je achtervolgen. Nummers als Ignis Foetur Mortis of The Landscape Underground blazen zelf een misselijkmakende lucht uit en laten je alzo kennismaken met alle rottigheid op Aarde.

Extreem groezelige release! Abyssal Temple levert black metal af in zijn puurste vorm. Vergeet die zuivere, opgepoetste platen van nu, denk terug aan die krasserige producties alsof ze afkomstig zijn uit één of andere obscure, door planten overwoekerde garage in het begin van de straat.

Label:

Inferna Profundus Records, 2022

Tracklisting:

 1. Infernal Stone
 2. De Scientia Mortuorum
 3. Sulphuris
 4. Descend To Underworld
 5. Luciferi Aeternum Gloriam
 6. Rise The Necromantial Pyre
 7. Ignis Foetor Mortis
 8. The Landscape Underground
 9. Abysmus Templum
 10. Moon Of Blood
 11. Noctis Blasphema

Line-up:

 • Onbekend

Links: