Aborym – With No Human Intervention

[b]Aborym – With No Human Intervention[/b]

[img]http://www.zwaremetalen.com/image/aborymlogo.jpg[/img]

Nuclear holocaust! Tering de tering, wat een raggend plaatje is dit. Necro post-black metal noemen ze het zelf. Nou als dat garant staat voor een soundtrack van de 4e /5e /6e /enz wereld oorlog, dan vind ik het best.

Aborym werd in 1992 opgericht door Malfeitor Fabban en Mental Siege en is afkomstig uit Italië. De band begon als coverband, maar bracht al snel een eigen demo uit waarna de band stopte. In 1997 richtte Malfeitor samen met Seth Teitan de band opnieuw op. Op het Scarlet label bracht de band 2 cd’s uit, Kali Yurga Bizarre(1999) en Fire Walk With Us(2001) waarvan op de laatst genoemde Atilla Csihar (ex mayhem, tormentor, plasmapool) de vocalen verzorgde.

Huidige line up:
Fabban: bass, synths, keys, programming
Atilla Csihar: shamanik vocals
Seth Teitan: guitars, sampling, programming
Nysrok: guitars, synths, keys, programming

[img]http://www.zwaremetalen.com/image/aborym-band2.jpg[/img]

Nu zit de band op het Italiaanse code666 waar ook Diabolicum op huist en dat is band waar Aborym goed mee te vergelijken is. Sasrof (Diabolicum) heeft voor het cdrom gedeelte zelfs een track geschreven, “the wolf song” en “death industries” dat waarschijnlijk alleen op de officiële release staat. Sasrof is niet de enige bekende die heeft mee geholpen, zo heeft Nattefrost (Carpathian Forest) voor lyrics en vocals gezorgd evenals Bard “Faust” Eithun (Dissection, ex-Emperor). Irrumator (Anaal Nakrath) heeft mee geholpen met drummen en Matt Jerman (Void/OCD) zorgde in de vorm van “Does not compute” voor een leuk “dance”nummertje.

Tracklist:
Antichristian Codec [intro]
U.V. Impaler
Humechanics-virus
Does Not Compute
Faustian Spirit of the Earth
Digital Goat Masque
The Triumph
Black Hole Spell
Me[n]tal Striken Terror Action 2
Out of Shell
Chernobyl Generation
The Alienation of a Blackned Heart
Automatic Rave’olution Satan

Ik noemde net al Diabolicum, maar een band waar aborym ook goed mee te vergelijken is, is DHG (Dødheimsgard). With no human intervention, bevat namelijk ook van die vage nummers waar weinig tot geen structuur in te vinden is. Bliepjes/piepjes/dancebeats vliegen je om de oren en Atilla staat weer lekker te krijsen. Verwacht echter geen vocals als op “de mysteries” van Mayhem want die passen totaal niet bij deze muziek. Nee lekker stampende beats (Chernobyl Generation/Does Not Compute) en heerlijk raggende gitaartjes. De heren weten een perfect sfeertje te creëren mede door gebruik van leuke samples uit films e.d.

Qua stijl is Aborym dus goed te vergelijken met Diabolicum en DHG zonder dat het kopieën van elkaar zijn, kunnen deze bands je dus bekoren dan kan je “With no Human Intervention” blind kopen.