Abduction – To Further Dreams Of Failure

Uit het Verenigde Koninkrijk komt Abduction, een solo-project van Anoma, waar verder verrekte weinig info over te vinden is. Dus of dit een nieuw project is of een naam die al langer meedraait, laat ik even in het midden.

Dat deze beste man black metal kan maken is wel zeker, vanaf de eerste blik op de albumcover komt de duisternis over je heen. Dat is ook terug te horen in de nummers op deze plaat. Niet dat deze bijzonder klinken, maar ze zijn wel zo neergezet dat ze een duistere sfeer meebrengen. Met name het nummer Miser Destructor, waarbij  je wordt begroet door een visie op religie die menig gelovige een kruisje laat slaan. De nummers zelf zijn allemaal redelijk lang, wat resulteert in een dik half uur zware gitaren met beukende blastbeats en een stem waarvan je je afvraagt of deze beste man nog normaal kan praten. Voor de rest is het een standaard blackmetalrecept: eentonige herhalende riffs, een hoop chaos en hier en daar wat aparte akkoorden om de boel wat wranger te laten klinken.

Ik kan dat wel waarderen, black metal zonder franjes en overbodige elementen die de sfeer van de muziek vaak niet ten goede komen. Zeker een aanrader.

Score:

80/100

Label:

Inferna Profundus Records, 2017

Tracklist:

  1. Self Burial Ceremony
  2. Miser Destructor
  3. Usuper In The House Of God
  4. A Further Dreams Of Failure
  5. Catacomb Chant

Line-up:

  • Anoma – Alle instrumenten, Vocalen

Links: