A Pretext To Human Suffering – Rotting Sanctum

Deze EP verscheen afgelopen november en vond via de digitale kanalen zijn weg naar de burelen van Zware Metalen. De biografie noemt Carnivorous Voracity, Cerebral Incubation, Archspire, Defeated Sanity en Guttural Secrete als inspiratiebron. Voor wie niet bekend is met deze undergroundnamen: Nile en Incantation volstaan ook. A Pretext To Human Suffering werd begin 2020 opgericht en dit is, nadat er eerst drie singels uitkwamen, de eerste EP.

De heren verstaan hun vak uitstekend en de brutal death met wat slam invloeden worden vakkundig neergezet. Daarbij doen de riffs soms wat technisch aan en op het vocale gebied krijgen we diepe grunts en hoge screams. A Pretext To Human Suffering is daarmee van veel markten thuis. Dat het hier om slechts een trio gaat, is nergens aan te horen want het geluid is werkelijk moddervet en ook dat komt het luisterplezier ten goede.

Over het algemeen beukt het lekker weg en zit het tempo er stevig in (die dubbele bass in de breaks van No Light Lives!). Ook wanneer het tempo sporadisch iets naar beneden gaat, weet de bands de spanning erin te houden. De In Chain Of Command / Oppression gebruikte jazzy baslijn is erg interessant. Kortom: als A Pretext To Human Suffering iets bewijst, dan is het wel dat de band klaar is voor een volledig album!

Label:

Reality Fade Records, 2020

Tracklisting:

  1. Rotting Sanctum
  2. Chain Of Command / Oppression
  3. Humanity’s Final Cleanse
  4. Loathe
  5. No Light Lives

Line-up:

  • Chris Mathis – Zang, gitaar
  • Kristián Jablonský – Basgitaar
  • Marco Pitruzzella – Drums

Links: