A Liquid Landscape – The Largest Fire Known To Man

A Liquid Landscape – The Largest Fire Known To Man

Glassville Records, 2014

A Liquid Landscape, uit het noorden van Nederland, komt met zijn tweede volledige langspeler. De eerste die Zware Metalen bespreekt. Echt zwaar geschut hoef je niet te verwachten. Liefhebbers van nieuwerwetse Marillion, de Porcupine Tree ten tijde van Lightbulb Sun, maar vooral de huidige muzikale koers van The Pineapple Thief moeten echter opletten. Dit kwartet heeft een schijfje geproduceerd dat met gemak kan wedijveren met de de laatste van The Pineapple Thief.

The Largest Fire Known To Man is een heerlijke dromerige alternatieve rockplaat. Heel helder geproduceerd, geen toetsen, enkel het standaard idioom van een rockband: zang, bas, drums en gitaren. Samen met Bruce Soord (opperhoofd van The Pineapple Thief) heeft de band een zeer professioneel eindresultaat neergezet. Het songmateriaal schept een heerlijk relaxed sfeertje terwijl de acht nummers wel dusdanig boeien dat The Largest Fire Known To Man voorbij is voordat je er erg in hebt.

Minpunten zijn er niet te ontdekken. Zanger Fons heeft geen superkrachtige strot, maar zijn breekbare stem past perfect bij de muziek. Een enkel nummer (Hurled Into The Sun) komt wat richtingloos over, maar over het algemeen is de blik continu gericht op dat vloeibare landschap van geluiden dat de luisteraar even doet ontsnappen uit de dagelijkse beslommeringen. Eind deze maand staan de heren in Groningen te spelen tijdens Eurosonic. Ik ga zeker een kijkje nemen.

Tracklisting:
liquid

 1. A Brief Moment of Future
 2. Open Wounds
 3. Drifting Star
 4. Along the Lines
 5. The Largest Fire
 6. Hurled Into the Sun
 7. Keystone
 8. Paige

Line-up:

 • Niels van Dam – gitaar
 • Robert van Dam – bas
 • Fons Herder – zang, gitaar
 • Coen Speelman – drums

Links: