9Electric – The Damaged Ones

Enkele weken geleden was ik erg te spreken over het debuut van Stitched Up Heart, maar de landgenoten en labelbuddies van 9Electric lieten onlangs ook hun eerste plaat los. Het is ook niet erg schrikken dat beide bands reeds op tour gaan, want het past prima in hetzelfde straatje, al bevalt de commerciële rock op The Damaged Ones me persoonlijk net iets minder.

De MTV-speech kan je dus eigenlijk knippen en plakken, want ook deze Amerikanen zijn zo commercieel dat het haast nostalgisch klinkt. Tijden dat Linkin Park potten brak en je de teksten zo kon meezingen, zonder stil te staan bij de emo-factor ervan. Wie daar nu nog steeds geen probleem mee heeft, zal zich perfect vinden in de luchtige industrial/groovy rock van dit gezelschap, al moet ik wel zeggen dat de heren het net iets te safe spelen. Erg zoete zanglijnen en een tekst waar ik hier en daar misselijk van word, maar ik moet eerlijk bekennen dat het allemaal iets catchy en swingerig heeft.

Slecht kan ik dit debuut dus zeker niet noemen, maar dit is van een behoorlijke emo-factor voorzien en daarenboven over de ganse lijn nogal vlak. Hitjes zijn er niet echt op te vinden, maar de iets stevigere, groovy nummers zoals New God, Filthy en I Die zijn best noemenswaardig. Het maakt echter niet dat 9Electric een blijvende indruk nalaat.

Tracklisting:9electric-the-damaged-ones

 1. The Damaged Ones
 2. New God
 3. Naked
 4. Beautiful
 5. Lies
 6. Goodbye
 7. Take It Away
 8. Little Things
 9. Filthy
 10. Toxic Angel
 11. More More
 12. I Die

Line-up:

 • Thunderwood – Zang
 • Mikey Lopez – Gitaar
 • Casey DC – Bas
 • Micah Electric – Drums

Label:

Another Century

Links:

Score: 72/100