7 Weeks – A Farewell To Dawn

Het Franse duo 7 Weeks schotelt ons met A Farewell To Dawn een aangename mix van rock, stoner, grunge en metal voor. Opgericht in 2006 in Limoges timmert het duo al heel wat jaren aan de weg, met als voorlopige hoogtepunt het in 2013 uitgebrachte Carnivora. De band toerde met dit album in de zak veelvuldig door Europa en raakte de honderd optredens aan. Festivals als Hellfest worden aangedaan en het voorprogramma van bands als Brant Bjork en Arctic Monkeys wordt verzorgd. Het duo laat zich live overigens bijstaan door twee gitaristen.

Het album knalt er lekker in met de opener King In The Mud, waarmee de toon direct goed wordt gezet. Stevige stoner rock met een prima zanger, die vaag doet denken aan grunge grootheid Chris Cornell. Het tweede lied is wat meer uitgesponnen en bevat licht psychedelische elementen. Het wat lagere tempo doet de impact van de vocalen goed. Het derde, vierde en vijfde lied zijn up-tempo rockers waarbij de éénzijdigheid wel wat op de loer ligt. Dit vormt het middenstuk van het album en is wat mij betreft niet het beste wat de band te bieden heeft. Het titelnummer A Farewell To Dawn is een instrumentaaltje en wordt gedragen door een onheilspellende en sinistere ondertoon. January is mijn persoonlijke favoriet en leunt op een heerlijk lome stoner groove. De wat meer ingetogen zang aan het begin van het nummer past hier perfect bij. Richting het einde ontspoort het nummer op een prettige manier en worden we in meer donker sferen getrokken. Helaas is het einde van het album met de nummers acht en negen weinig verheffend.

Voor mijn gevoel komt de potentie van de band met dit album nog niet volledig tot zijn recht. Muzikaal is het allemaal dik in orde en ook de vocalen zijn prima, maar de mix van het geheel is niet altijd even geslaagd.

Score:

76/100

Label:

Overpowered Records, 2016

Tracklisting:

 1. King In The Mud
 2. The Ghost Beside Me
 3. Ohka
 4. Kamikazes
 5. Broken Voices
 6. A Farewell To Dawn
 7. January
 8. A Well Kept Secret
 9. Knots

Line-up:

 • Julien Bernard – Vocalen, Bas
 • Jeremy Cantin-Gaucher – Drums

Links: