6 Days of Justice – Where Oceans Begin

6 Days of Justice – Where Oceans Begin
NWO Records, 2012

In België broeit het constant van het opkomend talent. Er zijn de laatste jaren weinig Belgische blablacore-bands die echt zijn doorgebroken, maar het land zit vol van de beloftes. Politiek en muziek liggen dicht bijeen. Maar goed, recht uit de ‘goeie ouwe’ H8000-streek komt 6 Days of Justice aanzetten met een metalcoreplaat om de vingers bij af te likken. Where Oceans Begin is schijf nummer twee.

Van het debuut The Liar and the Traitor spatte de potentie af, maar de plaat bevatte toch nog iets te veel fouten om echt op te kunnen vallen in de grote massa ikziedoordebomenhetbosnietmeercore-bands. Die fouten zijn weggewerkt op Where Oceans Begin: het vijftal klapt hard op je bek met metalcore die te midden houdt tussen de botte moshbijl van For Today, de intensiteit van The Ghost Inside en de lichte melancholie van oude For the Fallen Dreams. Er zijn breakdowns in overvloed te vinden, wat live garant staat voor een heus slagveld. De West-Vlamingen vergeten gelukkig niet om er ook sterke songs rond te breien, wat veel collega’s wel eens durven te vergeten bij het in elkaar timmeren van een plaat.

Natuurlijk zijn hier ook weer enkele typische beginnersfouten te vinden. Zo zou er net nog iets meer afwisseling tussen de tracks mogen (vooral op vocaal vlak) en lopen sommige overgangen nog net iets te stroef, maar dat neemt niet weg dat iedere liefhebber van metalcore en moshmuziek deze plaat moet checken en 6 Days of Justice in de gaten moet houden. België heeft er weer een beloftevolle band bij.

Tracklisting:
6 days of justice - where oceans begin

 1. Where Oceans Begin
 2. Disbelief Remains
 3. Dreamer
 4. For the Wolves
 5. Abandon the Ship
 6. R.E.F.L.E.C.T.I.O.N.S.
 7. Destroyer
 8. The Truth Will Collide
 9. Through Cowards Eyes
 10. White Sails and Turned Tides
 11. Welcome Home

Line-up:

 • Dieter Vanhede – vocalen
 • Leander Vandereecken – gitaar
 • Jeff Vandamme – gitaar
 • Alexander Baert – bas
 • Thomas Tack – drums

Links: