13Steps – Nothing New, Just Fucking Loud!

13Steps – Nothing New, Just Fucking Loud!
Eigen beheer, 2011

De Nederlanders van 13Steps laten meteen hun doel blijken uit de titel van hun nieuwe schijf, Nothing New, Just Fucking Loud! . Geen franjes, niet speciaal willen doen, gewoon een banaan pakken en gaan met dat stuk fruit. Het beste effect wordt verkregen door de volumeknop helemaal naar rechts te draaien.

We krijgen lompe metalcore voorgeschoteld waarbij de zang doet denken aan Heaven Shall Burn en het instrumentale gedeelte meer weg heeft van Earth Crisis of Walls of Jericho in oude tijden. Deze EP is naar mijn gevoel een schot in de roos voor liefhebbers van metalen hardcore met de nadruk op hard blazen en een dikke moshpit, want op vlak van sterke nummers schrijven zit het meer dan snor bij deze heren. Ik kreeg meerdere malen het water in de mond (zoals bij de prachtige breakdown in Judgement Day) en de paar seconden gevuld met afgepeigerde zang in Know Who You Are deed mijn brein terugflitsen naar de jaren ’90, toen metalcore nog niet dat massaverschijnsel was.

Tijd voor de open deur: 13Steps biedt niets nieuws. Alles is al eens gehoord en experiment blijft uit. Maar je moet al een ezel zijn om zoiets te verwachten na het lezen van de titel. Iedereen die in is voor een harde moshpit (al dan niet in de eigen slaapkamer) en houdt van no-nonsense metalen hardcore zal goed kunnen genieten van de tien minuten muziek op dit schijfje. 13Steps is een band om in de gaten te houden.

Tracklisting:

    13steps - NNJFL!

  1. Judgement Day
  2. Never Be Beaten
  3. Know Who You Are
  4. If You Live Like This (There Is No Hope)

Line-up:

  • Steven – vocalen
  • Jeljer – gitaar
  • WD – bas
  • Pieter – drums

Links: