1349 – Demonoir Box Set

1349 – Demonoir Box Set
Indie Recordings, 2011

De Noren van 1349 zijn al jaren niet meer weg te denken uit de top van de black metal-scene. Direct bij de release van Liberation (2003) werd ik gegrepen door de furieuze, zwartgallige impulsen die door deze band werden toegediend. Inmiddels zijn we vijf langspelers verder en ligt de DVD Hellvetia Fire bijna in de schappen. Voor het zover is, komt Indie Recordings eerst met een re-release van Demonoir (2010), het laatste en zeer goed ontvangen album van deze black metallers.

1349 - Demonoir Box SetRe-releases zijn cool. Vaak ontdek je weer waarom je een plaat destijds zo vaak boven de lens legde en het maakt je vaak warm voor wat nog komen gaat. Als redacteur is dit niet anders. Daarnaast is een re-release vaak een piece of cake om te beschrijven, gezien de kern van de plaat doorgaans ongewijzigd is gebleven. Je lult wat slap in het rond tot je bij de extra’s van de plaat komt, want daar draait het uiteindelijk om in dit geval.

De extra’s zijn helaas niet bijster interessant. Leuk zijn de covers van Morbid Angel, Exodus en Possessed, interessant en tergend (als het origineel) is de Bauhaus-cover. Leuk om één of twee keer op te zetten, net als de live tracks, die overigens van zeer degelijke maar passende kwaliteit zijn. Deze box set moet het mijns inziens vooral hebben van zijn uiterlijk en de zaken die je erbij krijgt: Poster, uitgebreid boekje, gitaarpick, gesigneerde foto en een patch. Daarnaast is het pakket gelimiteerd tot 1000 stuks. Genoeg redenen dus voor de die-hard fan/verzamelaar om deze box direct te bestellen. De nieuweling heeft op deze manier een prima kennismakingspakket in handen. Mooie heruitgave van een vet album.

Tracklisting:
1349 - Demonoir Box Set

  1. Tunnel of Set – I
  2. Atomic Chapel
  3. Tunnel of Set – II
  4. When I was flesh
  5. Tunnel of Set – III
  6. Psalm 7;77
  7. Tunnel of Set – IV
  8. Pandemonium War Bells
  9. Tunnel of Set – V
  10. The Devil of the Deserts
  11. Tunnel of Set – VI
  12. Demonoir
  13. Tunnel of Set – VII
  14. Rapture (Morbid Angel cover)
  15. Strike of the Beast (Exodus cover)
  16. Nerves (Bauhaus cover)
  17. The Heretic (Possessed cover)
  18. Pandemonium War Bells (Live)
  19. When I was flesh (Live)
  20. Atomic Chapel (Live)

Line-up:

  • Ravn – Vocals
  • Archaon – Guitar
  • Seidemann – Bass
  • Frost – Drums

Links: