Obscura Amentia – The Art Of Human Decadence

Het mooie aan dit werk is dat je in de grote zee van metalobscuriteit een stortvloed aan pareltjes ontdekt. En dat geldt ook voor het Italiaanse duo van Obscura Amentia, dat met The Art Of Human Decadence het derde album uit een twaalfjarig bestaan op de wereld brengt. Tot aan deze release was ik nog niet bekend met deze dame en heer, waarvan de duister charmante dame Hel de melodieuze post-black metal van de band voorziet van messcherpe, agressieve vocalen. Haar mannelijke collega Black Charm is daarbij verantwoordelijk voor de volledige instrumentale sectie.

The Art Of Human Decadence leunt muzikaal vooral op de bekende duistere atmosfeer, waarbij er echter ook een grote invloed van gitzwarte doom valt op te merken. De spanning wordt telkens voortreffelijk opgebouwd en blijft boeien tot het einde. Dit dankzij het scherpe, maar uiterst melodieuze gitaarwerk, de opgefokte drumpartijen en ditto agressieve vocalen. Het zorgt er dan ook voor dat ik makkelijk weer dit album afspelen kan na elke luisterbeurt. Bijdrage hieraan zijn tevens de instrumentale nummers Broken en Ananke, die als intermezzo en slotstuk dienen, en deze plaat voorzien van een teder moment van rust en bezieling, waarbij even afstand wordt gedaan van alle agressiviteit.

Zo kan ik alleen maar concluderen dat Obscura Amentia zich met The Art Of Human Decadence bij mij in de kijker heeft gespeeld en zal ik vanaf nu ook reikhalzend uitkijken naar het oeuvre van deze Italianen. Liefhebbers van atmosferische post-black kunnen deze met gerust hart oppikken!

Score:

80/100


Label:

Sliptrick Records, 2017

Tracklisting:

  1. Ocean
  2. Entropy
  3. The Art Of Human Decadence
  4. Agony
  5. Broken
  6. Apathy
  7. Sentenced
  8. King
  9. Ananke

Line-up:

  • Hel – Vocalen, Teksten
  • Black Charm – Alle instrumenten

Links: