Jusska – Tsuki

Jusska – Tsuki
Eigen beheer, 2016

Jouska is het denkbeeldige gesprek dat zich in je hoofd afspeelt na bijvoorbeeld een ruzie of een ongemakkelijke situatie, met vaak een glansrol voor jouw eigen vocabulaire kunnen. Alle eloquentie die je in een dergelijke situatie zo verdraaid hard nodig hebt, lijkt zich te hebben verstopt, en komt pas weer tevoorschijn als het eigenlijk niet meer nodig is.

Dat gevoel heeft het Belgische Jusska (wat dus tegen mijn verwachtingen in niets met Finland van doen heeft) geprobeerd in haar muziek te omvatten. Met deze EP, Tsuki genaamd, levert de band drie nummers af waarbij moeilijk te horen is of er tekstueel ook naar de bandnaam wordt verwezen, daar zanger Iason Passaris zo’n enorme bak effecten over zijn stem gooit dat het bij vlagen onmogelijk is hem te verstaan.

Dan over wat u dan muzikaal mag verwachten van Jusska. In een notendop: prima alternatieve metal met een moderne sound en een goed gevoel voor groove. Syncopische (core)ritmes op zweverige spacesynths en cleane zang met een ietwat zeurderige klank. Met wat fantasie zou je Jusska een kruising tussen Mastodon en Porcupine Tree kunnen noemen. Met slechts tien minuutjes speeltijd is de koek snel op, maar dit Tsuki smaakt zeker naar meer.

Tracklisting:
Jusska - Tsuki

  1. Cascade
  2. Geisha
  3. Limbo

Line-up:

  • Leander Verheyen – Vocalen
  • Iason Passaris – Gitaar
  • Mike Malyan – Drums

Links: