Akasava – Strange Aeons

Akasava – Strange Aeons
Eigen Beheer, 2015

Een erg stijlvolle hoes, een hip logo en een beschrijving die aanspreekt: de Franse band Akasava aast meteen op een goede plek binnen de occulte rockscene. Knap wel dat de band voor deze kennismaking van een kwartier al op de proppen komt met dit artwork. Puur muzikaal gezien is dit misschien ook wel interessant te noemen, enkel staat het nog niet volledig op punt.

Maar goed, daar dienen demo’s voor. Het idee erachter vind ik alleszins interessant. Akasava blikt terug op de jaren zestig en zeventig en brengt psychedelische heavy metal/traditionele doom die op heel wat momenten in het Black Sabbath-vaarwater zit, maar waar ook heel wat occulte rock ’n roll mee gemoeid is. Een nummer als Sons of Bastet swingt op ruwe, zelfs lichtjes punkerige wijze de pan uit, maar de sfeer op The Witch Is Rising is heel anders: eveneens met uptempo rockfases, maar spiritueel een pak mysterieuzer en dieper met heerlijk psychedelische gitaarlijnen.

Het is eigenlijk vooral de zang van Louis die me na heel wat luisterbeurten nog steeds wat moeilijk ligt. Deze man kan enorm veel gevoel leggen in de sleepfases, maar soms gaat het naar mijn gevoel iets te ver als hij rauw uit de hoek komt op The Deep of Black & White Lady. Een werkpuntje, maar hier zit meer in. Occulte ruwe rockers moeten deze maar eens uitproberen.

Tracklisting:

Akasava – Strange Aeons

  1. Join The Ritual
  2. The Deep
  3. Sons of Bastet
  4. The Witch Is Rising
  5. Black & White Lady
  6. And Die!

Line-up:

  • Louis Hauguel – Zang
  • Arnold Lucas – Gitaar, orgel
  • Amélie Gavalda – Bas
  • David Touroul – Drums

Links: