One Hour Hell – Interfectus

One Hour Hell – Interfectus
ViciSolum Productions, 2014

Tweede album voor het Zweedse One Hour Hell, vooral bekend van zijn bassist die een donkerder huid heeft dan de mijne. Interfectus is de naam van de plaat van One Hour Hell, hij duurt nipt 40 minuten (controversieel, ik weet het).

De lat lag niet zo hoog, maar de verwachtingen worden ingelost en ruimschoots overvlogen. Vooral het gitaargeluid op Interfectus is de smaakmaker, met een aanstekelijk lekkere mix tussen een Meshuggah-staccato geluid en typische Zweedse ronk anno 2014. De riff staat centraal, en ook al is het eerder infectueus ritmisch dan technisch, toch is het vrij onderhoudend. Het hakt er de eerste nummers aardig in, met brutale hardcore-vibes en de nodige deathmetal-verwijzingen, en doet dat zonder al te veel melodeath of neothrash aan te wenden voor de gladheid. Bij Covered In Sin doen ze dat even, maar dat is meer uitzondering dan regel.

Aardige hak- en prakplaat met een lekker gitaargeluid. Er zat nog meer in, dat wel, al ben ik al blij dat het niet verder richting Carnal Forge, Hatesphere opgaat, eerder richting het betere werk van Illdisposed. Fijne zaak.

Tracklisting:
One Hour Hell n

  1. Endless Rape
  2. Blunt Force Drama
  3. Interfectus Est
  4. Covered in Sin
  5. Penetrate Obliterate
  6. Bodybags
  7. Crawl and Die
  8. Swedish Church
  9. Nemesis

Line-up:

  • Jens C. Mortensen – Bas
  • Matte Ågren – Drum
  • Jompa Nymark – Gitaren
  • Krister “Spud” Andersen – Gitaren
  • Joakim Mikiver – Strot

Links: