The Peacocks – Don’t Ask

The Peacocks – Don’t Ask
People Like You Records, 2012

Een beetje liefhebber van rockabilly of ontspannende punkrock heeft natuurlijk wel eens van The Peacocks uit Zwitserland gehoord. Dit drietal staat niet bepaald garant voor waar de gemiddelde lezer van Zware Metalen op zit te wachten, maar persoonlijk heet ik een plaat als Don’t Ask meer dan welkom tussen al het andere geweld wat dagelijks door mijn slokdarm wordt gewrongen. Deze heren zijn al sinds 1990 actief en dat hoor je op album nummer zoveel…

Met een stem die zich zou kunnen classificeren als de rouwere versie van Billie Joe Armstrong, laidback-achtige gitaarpassages en een ritme dat het geheel een swingend karakter geeft, klinkt dit collectief als een geweldig goed geoliede machine die de ene catchy track na de andere produceert. Normaal pik ik er wel eens een meezinger uit, maar Don’t Ask bestaat louter uit dit soort tracks. Het bovengemiddeld hitgevoelige With You is echter wel even een vermelding waard, want dit nummer ademt die typische 50’s sfeer nog meer uit dan de rest.

Een passende productie (natuurlijk en direct, zoals je het mag verwachten) en een authentieke sfeer die wordt omgezet in hapklare brokken. Wat wil je nog meer als liefhebber van het genre? Ondanks dat het ontspannen klinkt, denk ik dat The Peacocks niet zouden misstaan op een festival als Speedfest. Fans hebben Don’t Ask waarschijnlijk al in de kast staan, hij ligt namelijk al enkele maanden in de schappen.

Tracklisting:
The Peacocks - Don’t Ask

  1. What I Want
  2. Need A Break
  3. All I’ve Got Is What You See
  4. Don’t Pretend To Care When You Don’t Care
  5. Re-Hash Boogie
  6. Up And Down
  7. It’s All A Lot Of Bollocks
  8. How Did They Do That?
  9. With You
  10. The Girl’s In Trouble And The Boy’s In
  11. 11. Nothing Left To Sing
  12. How Long?
  13. The Long Way Home
  14. I Shouldn’t Bring Up What I Can’t Put Down

Line-up:

  • Hasu Langhart – Guitars, Keys, Vocals
  • Simon Langhart – Upright Double Bass
  • Jurg Luder – Drums

Links: