Splattered Entrails – Depths Of Obscurity

Splattered Entrails – Depths Of Obscurity
Eigen beheer, 2012

Na eerder vandaag veelvuldig Homicide en Guttural Slug geluisterd te hebben, heb ik er nog ééntje te gaan die ongeveer in dezelfde categorie valt. Een bak pleurisherrie, maar net weer een tikkie anders. Brutal epic death metal, al vat ik dat epic niet zo, gemaakt door één man met een back-up gitarist en een drumcomputer. Even was ik niet overtuigd van dat laatste, maar mijnheer O’Hara, het ‘genie’ achter dit project, heeft zijn best gedaan de drums niet als een potten- en pannenset te laten klinken.

Ook in deze review ga ik geen losstaande nummers bespreken. Ik behandel deze plaat even als één geheel. Alhoewel, stiekem, de track A Flaw In Sanity zet wel even een gitaarrif weg waarvan ik niet goed weet wat ik ermee aanmoet, in de positieve zin. Interessant nummer. Rest van de speeltijd wordt gewoon opgevuld met afwisselend voortrazende elektronische drums en trage slepende slijkstukken. Diepe onverstaanbare grunts, uit een gortdroge strot maken het geheel af als inderdaad een brutal death metal-happening.

Maar ik wil zo graag eens iets nieuws, écht nieuws, of een niet uit mijn geheugen te wissen nummer horen op zo’n plaat. Die rol is voorlopig nog steeds alleen weggelegd voor enkele grootheden uit het gilde, die het jaren geleden al begrepen hadden. Het is niet altijd leuk om een band als ‘zoveelste’ in een genre te moeten bestempelen. Ik blijf dan soms liever bij mijn leest en pak een plaatje uit de kast van een reeds gevestigde naam met dezelfde stijl. En zo vergeet ik weer snel dit soort bandjes en producties. Helaas voor hen.

Tracklisting:
Splattered Entrails - Depths Of Obscurity

  1. Diminished To Nothing
  2. Inexorable Savagery
  3. Impending Disarray
  4. Decimating Our Will
  5. Relentless Intake Of Futility
  6. Reduced To Carnality
  7. Becoming The Crust
  8. A Flaw In Sanity
  9. The Decay Of The universe
  10. Depths Of Obscurity
  11. Abducted For Public Mortification
  12. Deprived
  13. Descend Into Malice
  14. Deranged On Impulse
  15. The Weak Willed And Tortured (Bonus Track)

Line-up:

  • Mike O’Hara – Vocals, All Instruments
  • Matt Owen – Backing Guitars

Links: