Guttural Slug – Intercranial Purgatory

Guttural Slug – Intercranial Purgatory
Eigen beheer, 2012

Guttural Slug. Eigenlijk is de betekenis van de bandnaam op zich al genoeg om deze hele review mee in te vullen. Hoe ga ik hier in hemelsnaam iets zinnigs over zeggen?

Guttural Slug, een tweepersoons zolderkamerproject uit Denemarken. Natuurlijk zijn er tientallen, dan niet honderdtallen van dit soort ‘bandjes’ op te noemen, en ik denk daarbij ook niet meteen aan vernieuwende ‘muziek’. Het bandje probeert nog weg te komen door de term brutal death metal/slam te gebruiken, maar feitelijk is deze muziek door dezelfde hoeveelheid stront en rioolbuizen getrokken als bij menig collega. Toch, schort er dit keer niet zoveel aan de productie. Alle onderdelen zijn vrij helder van elkaar te scheiden en het klinkt niet bepaald alsof het in een ondergrondse bunker is opgenomen, waar men tot aan de knieën in het, uit ontbindende lijken ontstane vocht, stond te spelen. De tracks hebben ook een respectabele lengte. Driewerf hoera. En wat horen we dan eigenlijk? Eén pot nat met andere bands uit dit genre.

Naar eigen zeggen gebruikt vocalist Mauro geen effecten. Ik kan het me nauwelijks voorstellen. In sommige tracks is er bijna geen hoorbare adempauze in de ‘vocalen’ en klinkt het letterlijk als een Guiness World Record-poging tot het laten van de langste boer. Wel zo’n boer die uiteindelijk je maag laat imploderen en waarbij het vocht krachtig uit je neusgaten spuit, met etensresten die je slokdarm van binnenuit kapot schuren en de haarvaatjes in je ogen laat knallen. Op het moment dat Mauro zijn stemt ‘pitcht’ beginnen mijn oren lichtelijk te piepen, want het klinkt als ijzer dat op ijzer schuurt tot de vonken eraf vliegen, een trein die spontaan vol op de rem moet. Het beste moment om deze cd op te zetten is als je met constipatie op het toilet zit, omdat je een hele week wit brood hebt gegeten en niets hebt gedronken. Je ogen samenknijpend, agressie gericht op je kringspier, je buikspieren aanspannend, omdat je drol eigenlijk veel te dik is om door dat nauwe gaatje naar buiten te komen. Guttural Slug, de soundtrack voor uw darmen.

Tracklisting:
Guttural Slug - Intercranial Purgatory

  1. Intercranial Purgatory
  2. Cerebral Polution
  3. Necrotic Sanity
  4. Head Slammed
  5. Skull Fucked
  6. Lacerated
  7. Forsaken
  8. Leeches
  9. Blood Pact
  10. Nummer
  11. Nummer

Line-up:

  • Mauro – Vocals
  • Mikkel – Guitars, Drums

Links: