Conspiranoia – Spiritual Complexity

Conspiranoia – Spiritual Complexity

Eigen beheer, 2012

Uit het verdomhoekje van Europa komt Conspiranoia. Een Griekse act dus. De EP Spiritual Complexity in combinatie met de bandnaam riep al bepaalde verwachtingen bij mij op en die werden na de eerste tonen direct bewaarheid. Technische metal voorzien van vette riffs, aangenaam toetsenwerk, maar géén castraten-zang. Ook wel eens plezierig.

De zes nummers zitten lekker in elkaar, bevatten voldoende afwisseling en de band gaat niet koppie onder in zinloos gefröbel. Minpuntje is de wat matte productie en het gedateerde toetsenwerk dat erg aan de oeroude Dream Theater doet denken en soms ook wat herinneringen oproept aan het keyboardgeluid van Artension. Het is allemaal niet super origineel, bandjes als dit schoten immers midden jaren ’90 als paddenstoelen uit de grond, maar de overgave waarmee Conspiranoia het brengt maakt alles goed. Dan vergeef je het de zanger dat hij er in de cleane stukken af en toe naast zit.

Er zit dus aardig wat potentie in dit Griekse bandje. Laten we hopen dat een label de gok aandurft want met een ruimer opnamebudget en een degelijke producer verwacht ik wel het een en ander van Conspiranoia.

Tracklisting:
con200

  1. Singularity
  2. The Unconditional Amusement
  3. Momentum Built On Fear
  4. Erroneous
  5. False Euphoria
  6. Hope (What Matters?)

Line-up:

  • Tasos – bas
  • Dimitris – toetsen
  • Panos – zang
  • Babis – drums
  • Mike – gitaar

Links: