Kill Ferelli – Modern Scenery

Kill Ferelli – Modern Scenery
Suburban Records, 2012

Ik dacht heel even dat het om een Amerikaanse band ging, maar Kill Ferelli is wel degelijk van Nederlandse origine. De band tourde net wat ronde met Anneke van Giersbergen en nu is het tijd voor een debuutplaat die er zeker mag wezen. Modern Scenery brengt een portie commerciële rock van aanstekelijke en zwierige aard.

Foo Fighters, Jimmy Eat World en wellicht nog tientallen andere exemplaren kan je in vergelijking brengen met het werk van deze lieden uit Roermond, maar toch laat de band een eigen indruk na. Dat commerciële karakter delen ze zeker, maar ook het vermogen om catchy nummers in mekaar te steken die niet snel vervelen en een leuke middenweg bewandelen tussen balads en iets stevigere, achterwerkshakende rocksongs. Mr. Niceguy brengt het dan iets ruiger en met meer attitude dan het softere, emotionelere July, maar de poppy touch zorgt ervoor dat het allemaal wel even makkelijk naar binnen glijdt. Misschien niet voor het prototype metalfan dat de MTV-generatie steeds uit trouw aan de onderground wist te vermijden, maar meer dan een aanrader voor wie wat openminded is naar welklinkende rock met commerciële sound. Het icoon van deze band is zonder twijfel ook zangeres Kelly, die hier en daar wel wat gevoelige klemtonen durft te leggen, maar het merendeel van de plaat met wat pittige rockvocalen inzingt, wat maakt dat Kill Ferelli een erg afgekuiste en moderne vorm meekrijgt, maar dus ook nog behoorlijk ruig klinkt en vol vlam zit.

Al bij al niets nieuws, maar wel leuk dat het ook eens op eigen bodem kan plaatsvinden. Deze jonge band uit Roermond mag zonder twijfel eens in de eerstvolgende TMF/MTV-hitparade opduiken en wellicht deelt menig luisteraar die dit genre niet de rug toe keert ook deze mening.

Tracklisting:

Kill Ferelli - Modern Scenery

  1. Devilzone
  2. Troubles
  3. Dance With Me
  4. One Step Further
  5. NYC
  6. Mr. Niceguy
  7. Goddelicious
  8. Enter The Room
  9. My Fault
  10. July
  11. The Messenger
  12. Blush
  13. Julicapo

Line-up:

  • Kelly Kockelkoren – Zang, Gitaar
  • Punto – Gitaar, Zang
  • Rob van Elmpt – Bas
  • Roy Moonen – Drum

Links: