Deadly Remains – Severing Humanity

Deadly Remains – Severing Humanity
Deepsend Records, 2012

Het Amerikaanse Deadly Remains is een behoorlijk brutaal combo, zoveel was al duidelijk bij aanziens van de hoes. In zes jaar tijd hebben ze er een demo en debuutplaat uitgeperst en nu is het de beurt aan album nummer twee.

Severing Humanity kent twee versnellingen: brutaal hard en ferm brutaal hard. Vooral op gitaarvlak is het aan de technische kant met veel frisse riffwissels en meerlagig teamwerk, ondersteund door flitsend baswerk, lekker luid in de mix gezet. Qua drums vind ik het persoonlijk wat te weinig naar variëteit, met Cannibal Corpse aandoende patronen. Los daarvan vind ik deze band eerder aansluiten bij de Europese en Russische brutal death metal dan US death metal. Vocaal krijg je een halfhese grunt die niet al te extreem overkomt maar voldoende laag bij de grond passeert om in aanmerking te komen voor volbloed death metal-strotgeluid.

Niet al te origineel maar desalniettemin goed verteerbare en onderhoudende brutal death metal. Een jonge band die begonnen is aan een hopelijk lange weg naar nog brutere arbeid.

Tracklisting: Deadly Remains

  1. Home Invasion
  2. Cosmic Necrosis
  3. Severing Humanity
  4. Human Trafficking
  5. Equilibrium Obsolete
  6. Instincts of Flesh
  7. Memories of Defilement
  8. Apocalyptic Birth
  9. Psalm of Impurity
  10. Scriptures of Foreign Tongues

Line-up:

  • Josh Kerston – Guitars
  • Ian Andrew – Vocals, Guitars
  • Chris Dericco – Bass
  • James Royston – Drums

Links: