Innerload – React!

Innerload – React!
SG Records, 2011

Vanuit de afdeling onderzettertjes in opleiding groet ik jullie met in mijn handen de nieuwste student, de cd React! van de Italiaanse band Innerload. Het mengsel van heavy/power metal doet zo hier en daar wat industrial aan en doet ook af en toe bijna zeer aan de oren omdat de kwaliteit van zang, productie en compositie ver onder het gemiddelde ligt.

Innerload is weer eens zo’n Italiaanse metalband die al onze vooroordelen over de Italiaanse producten die we hier regelmatig mogen ontvangen bevestigt. Na twee keer luisteren heb ik de cd in mijn kastje gezet, waar hij wellicht niet meer uit komt. En dan moet ik daar nog bij vertellen dat de tweede keer luisteren al een zware opgave was. Instrumentaal haalt men dan nog wel een aardig niveau, maar het is heel moeilijk te horen door de geforceerde en bij vlagen gewoon slechte vocalen en de zeer matige productie die deze wanprestatie nog eens benadrukt in plaats van wegpoetst.

Innerload heeft de schijf in eigen beheer opgenomen en dit product wordt ons aangereikt door SG Records. Of ze alleen de distributie verzorgen of de plaat daadwerkelijk hebben uitgebracht vertelt het verhaal overigens niet. Ik zie helaas geen enkele reden voor iemand om dit eens uit te proberen, maar laat je daardoor niet tegenhouden. Volgende plaat graag…

Tracklisting:
innerload

  1. Through The Inner
  2. Fake World
  3. Dancing Queen
  4. Eco Criminal
  5. Million Times
  6. Painful Freedom
  7. The Wizard

Line-up:

  • Marco Cortese – Vocals
  • Raimondo Lamanna – Guitars
  • Giorgio Bolognesi – Guitars
  • Alessio Novello – Bass
  • Daniele Musaragno – Drums

Links: