New Eden – Solving for X

New Eden – Solving for X
Pure Steel Records, 2012

New Eden is een Amerikaanse power metal-band die werd opgericht in 1993 door ex-Steel Prophet gitarist Horacio Colmenares. De line-up varieert sterk door de jaren heen, ook nu weer met Solving for X, de vierde langspeler.

New Eden‘s nieuwe zanger heet Rod Arias, die Helstar-zanger James Rivera vervangt. Ik ben niet echt fan van deze beste man zijn stemgeluid, een kwestie van smaak wellicht, vooral de trillende hoge noten storen me bij deze knakker. Muzikaal is het niet de Europese power metal maar stevige Amerikaanse power metal die aanleunt bij heavy thrash en speed metal en vrij progressief is van aard. Geen eenrichtingsverkeer met climaxjes hier en daar, wel vrij eigenzinnige composities à la Agent Steel en Helstar natuurlijk. Solo’s included.

Hoewel er geen echte uitschieters te vinden zijn op dit album is het vooral instrumentaal degelijk en solide te noemen. Vooral de oudere garde zal dit wel kunnen appreciëren. Luistertip: Unsolved Aggressions, het hardste nummer op de plaat, hard raggen!

Tracklisting:

new eden

  1. Anthem of Hate

  2. Flames for Hades
  3. Brainless

  4. The Not Self

  5. Unsolved Aggressions
  6. Life not Death
  7. Searching the Loss
  8. Crawling Erect
  9. Infecting the Lie

  10. Watcher

  11. Three Words

Line-up:

  • Luis Sandoval – Bass

  • Jimmy Schultz – Drums

  • Rod Arias – Vocals

  • Horacio Colmenares – Guitars

Links: