Picture – Warhorse

Picture – Warhorse

Artist Station Records, 2012

Zo modieus als de titel is (Warhorse draait momenteel landelijk in de bioscopen), zo oubollig is de muziek die het Nederlandse Picture op zijn nieuwe plaat brengt. En dat is natuurlijk helemaal niet erg. Een lekker potje ouderwetse heavy metal op zijn tijd is prima te versmaden. En zeker wanneer die pot ook nog van vaderlandse bodem stamt.

Picture is een naam uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. In de eerste helft van dat decennium bracht de band zes albums uit waarvan enkele (de eerste drie, vier) de cult-status hebben onder liefhebbers van traditionele heavy metal. Rond 1986 was de muzikale koek op. In 2008 vond de onvermijdelijke reünie plaats die luister werd bijgezet met een live album. In 2009 verscheen sinds bijna 25 jaar een nieuw studioalbum en Warhorse is daarvan de opvolger geworden.

Ook op Warhorse krijgt de luisteraar op Saxon-geënte heavy metal te horen. Niet al te ingewikkeld, gewoon lekker spelen. Vooral aan het eind van de plaat wordt een goed niveau gehaald. Ondanks dat de nummers niet bijster origineel zijn en je moet houden van de zang van Pete Lovell vergoedt het gitaarwerk en het vette geluid waar Oscar Holleman (Gorefest, Ayreon) verantwoordelijk voor is veel.

Picture is nooit de meest vooruitstrevende act geweest en is dat met het nieuwe Warhorse plotseling ook niet geworden. Wel heeft de band een plaat opgenomen die kan wedijveren met het oude werk. Het zal de band geen nieuwe fans opleveren, daarvoor is de muziek te gedateerd. De fans van weleer hebben echter een aangename aanvulling op hun Picture-collectie in handen. Als extraatje staat er nog een opnieuw opgenomen versie van het nummer Eternal Dark van het gelijknamige album uit 1984.

Tracklisting:
picture 200

  1. Battle Plan
  2. Shadow Of The Damned
  3. Rejected
  4. Edge Of Hell
  5. The King Is Losing His Crown
  6. Think I Lost My Way
  7. Killer In My Sights
  8. My Kinda Woman
  9. The Price I Pay
  10. War Horse
  11. We’re Not Alone
  12. Stand My Ground
  13. Eternal Dark MMXI

Line-up:

  • Peter Lovell – zang
  • Rinus Vreugdenhill – bas
  • Laurens “Bakkie” Bakker – drums
  • Peter Bourbon – gitaar
  • Mike Ferguson – gitaar

Links: