As We Draw / Euglena / Hexis – Skream Your Lungs…

Various Artists – As We Draw / Euglena / Hexis – Skream Your Lungs Out
Throatruiners Records, 2011

Het Franse Throatruiners Records dealt in zowat alles behalve death metal, met een voorkeur voor sludgerige hardcore. Ze brengen een driewegsplit uit, niet voor de eerste keer trouwens, van drie verband houdende bands uit respectievelijk Frankrijk, Rusland en Denemarken.

As We Draw wordt aangeboden als post-metalband. Blijkbaar geldt die omschrijving nu ook al voor screamobands die een juiste gitaarafstelling weten te handhaven. Naar schrijfstijl kun je inderdaad gelijkenissen vinden tussen de rechthebbende eigenaars van het “post” embleem, zijnde Cult of Luna maar daar blijft het ook bij. Niet misselijk, al doen ze alles behalve intrigeren.

Een stuk harder gaat het er aan toe bij post-hardcore (ach ja) band Euglene. Ludiek lawaai met een constante, wanhopige spanning op strot en snaren. Indrukwekkend vocaal geweld met rauwe sludge die tussen opgefokte rauwe en slome hardcore heen sijpelt. Nog een geluk dat het maar twee nummertjes zijn, ik zou razend compulsief worden van meer van deze nerveuze herrie. Relatief rauw, al is dat wellicht niet relevant naar Russische normen.

Hexis uit Denemarken dan. Een mix tussen slugde/post-hardcore en… black metal? Het lijkt wel orthodoxe black metal met een zichzelf exalterende screamo/post-hardcorezanger aan de microfoon. Daarbij reutelt hij ook nog eens zijn longen naar buiten bij de dreigende doompartijen. Netjes! Ik ben blij dit te mogen ontdekken voor de hipsters dit zich toe-eigenen, nu de kans nog reëel is dat dit mainstream wordt.

Vlug even een topic aanmaken voor dit Hexis en drie dikke kussen richting Frankrijk sturen. Bedankt Throatruiners Records en blijf vooral gratis downloads op het net zetten voor ons allemaal (jullie begrijpen wel wat ik bedoel). Fijne Blut Aus Nord-achtige cover trouwens.

Tracklisting:

va tr
As We Draw

  1. Fingers To Point
  2. Fingers To Stab

Euglena

  1. Before After/After The Before
  2. Renaissance

Hexis

  1. Crux
  2. Nex

Links: