Zombified – Backroom Eugenics

Zombified – Backroom Eugenics
Grind Scene Records, 2011

De tweede EP van Zombified is een feit. Na Outbreak is het de beurt aan Backroom Eugenics om de trommelvliesjes der metalminnend gespuis te vullen met logge death metal. Zes nummers in vijftien minuten. Let’s go!

Om te beginnen een compliment voor de intro An Introduction to the Human Disgrace. Een instrumentaal stuk waar een heerlijke quote uit de film Seven aan is toegevoegd. Het past er prima bij. Vervolgens gaan we los met Limb After Limb en direct valt op dat Zombified op deze EP een veel voller en minder venijnig geluid aangemeten heeft gekregen dan op de voorganger. Een goede ontwikkeling die naast professionaliteit ook de hoop voor een lekkere langspeler doet groeien. Inhoudelijk is er minder veranderd. Pompende riffs gaan op Zweedse wijze op reis door een wild landschap van drumpartijen die voornamelijk op thrashsnelheid uit de speakers vliegen, maar met momenten ook langzaam en lomp als dikke, afgedraaide olie je schedel binnendringen. Nee, speciaal is het allemaal niet, maar wel lekker!

Mijns inziens is het tijd voor de langspeler voor deze mannen uit Noord-Ierland. Het lekkere, ietwat doffe, geluid is gevonden, de opbouw van de nummers is rechtdoorzee en zoals op de voorganger maken de brute, zware vocalen van Clarke de boel weer compleet. Gewoon even lekker beuken.

Tracklisting:
Zombified - Backroom Eugenics

  1. An Introduction to the Human Disgrace
  2. Limb After Limb
  3. The Forgotten Art of Strangulation
  4. Human Cull
  5. The Insidious Tragedy
  6. Murder Serpent

Line-up:

  • Wilbo Slice – Bass
  • Gary Beattie – Drums
  • Adrien Crozet – Guitars
  • Jamie McCleneghan – Guitars
  • Pete Clarke – Vocals

Links: