Warfare – The New Age for Total Warfare

Warfare – The New Age for Total Warfare
Southworld, 2011

Het Britse Warfare is er al bij sinds 1982. De platen van Warfare zijn voor velen echte verzamelaars, maar een echte cultstatus hebben ze niet meteen bereikt. Ten onrechte, volgens mij. Warfare deed het namelijk ietsje anders dan de meeste bands uit die tijd. Deze compilatie van nummers is een prima bloemlezing van wat de band allemaal uitspookte.

Warfare speelde dan wel steeds speed/thrash metal, ze lieten maar al te vaak invloeden toe uit de punkscene en zelfs (met mate) uit de Britse beginselen van de black metal en een grote dosis Motörhead. Snelheid was dan wel bijna een zekerheid maar de catchy nummers hebben het in zich om zowel Venom-fans als D.R.I.-aanhangers blij te kunnen maken. Eigenlijk was dit crossover avant-la-lettre die het in de huidige retro thrash-revival zeer goed zou doen.

Hoewel het allemaal niet uitzonderlijk sterk was, maakte Warfare best wel aanstekelijke speed/thrash. Bands als Gae Bolga en Godslave doen het tegenwoordig goed, dus deze release kon op geen beter moment komen (voor de platenmaatschappij dan). Het is alvast een pak goedkoper dan bieden op de originele platen.

Tracklisting:

    Warfare Warfare

  1. Warning
  2. New Age of Total Warfare
  3. Dance of the Dead
  4. Living for the Last days
  5. Death Charge
  6. Disgrace
  7. Elite Forces
  8. Military Shadow
  9. Blown to Bits
  10. Metal Anarchy
  11. Burn Down the Kings Road
  12. Death Charge (Live)
  13. Elite Foreces (Live)
  14. Burn Down the King Roads (Live)
  15. Blown to Bits (Live)
  16. No Fun

Line-up:

  • Paul Evo – Drums, Vocals
  • Zlaughter – Bass
  • Mantas – Guitars